Controles bij basisschool Sint Antonius zorgden voor meerdere officiële waarschuwingen. FOTO GEMEENTE ZUNDERT
Controles bij basisschool Sint Antonius zorgden voor meerdere officiële waarschuwingen. FOTO GEMEENTE ZUNDERT Foto: Gemeente Zundert

Handhavers alert op verkeersgedrag bij start nieuwe schooljaar

ZUNDERT - De start van het nieuwe schooljaar maakt dat de handhavers van de Gemeente Zundert extra alert zijn op het gedrag van automobilisten in de omgeving van de scholen.

DOOR ADDO SPRANGERS

Dat laatste hebben verschillende verkeersdeelnemers reeds mogen ondervinden. Zo werden donderdag bij basisschool Sint Antonius drie officiële waarschuwingen uitgevoerd voor parkeren in een zone met stopverbod. Eén ouder werd aangesproken op gedrag, meldt de Gemeente Zundert op haar Facebookpagina. Zij heeft aangekondigd dat handhavers ook de komende tijd bij de scholen in de Gemeente Zundert aanwezig zullen zijn.

Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) vallen er in de weken na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar. Sterker nog: in de periode na de zomervakantie belandt elke dag één complete schoolklas op de eerste hulp als gevolg van een verkeersongeval.

De campagne 'De scholen zijn weer begonnen', waarbij automobilisten wordt gevraagd meer rekening houden met fietsende scholieren, is volgens VVN daarom nog steeds hard nodig.

Elk jaar is de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' overal in het land te zien. Ook dit jaar loopt de campagne in elke vakantieregio gedurende drie weken. In de Regio Zuid is dit van 12 augustus tot en met 30 augustus 2019.[l]