Moerse Boys komt matige eerste helft niet te boven

ZUNDERT - Bij rust stond het al 3-0 voor AWC. Een wake up-call voor zowel de spelers als de meegereisde supporters op Sportpark De Wijchert. Na rust probeerde Moerse Boys nog wel, maar verder dan 4-2 kwam het niet.

De wedstrijd begon net als de twee vorige, namelijk met een snelle tegengoal. Het begint erop te lijken dat we hier een abonnement op hebben. Binnen vier minuten was een tweede corner van AWC noodlottig van de Boys. Van dichtbij werd de bal achter Tom gewerkt, 1-0. Wat volgde was een matige vertoning, waarbij beide teams het elkaar sporadisch moeilijk maakten. Kansjes voor Pim, Bart en Daan maar een duidelijk overwicht voor AWC, dat in de 39e minuut de score verdubbelde na knullig balverlies in de defensie van Moerse Boys (2-0). Op slag van rust oogde de verdediging van Moerse Boys wederom niet goed en werd de 3-0 op een presenteerblaadje aangereikt.

Na rust kende Moerse Boys een prima hervatting, want binnen vijf minuten knikte Pim een vrije trap van Daan knap binnen, 3-1, en er gloorde weer hoop in de harten van de oranje-witten. Echter deze droom werd binnen 2 minuten alweer wreed verstoord. Na een corner van AWC kreeg Moerse Boys de bal niet weg en werd deze van dichtbij binnengeschoten, de marge was weer drie (4-1). Daarna kreeg AWC nog een enorme kans, maar deze werd door Tom knap uit zijn doel geranseld. De corner die daarop volgde zorgde wederom voor een hachelijk moment voor het doel, maar gelukkig voor Moerse Boys ging de bal via de kluts naast.

Daarna begon Moerse Boys zich toch wat meer te mengen in de wedstrijd en kreeg het enkele kansen. Een vrije trap van Daan kwam via de muur op het hoofd van Pim, maar hij mikte naast. Daarna trof Pim de lat na een prima actie en voorzet van Jesse. In 78e minuut maakte Sem Herijgers zijn debuut voor Moerse Boys 1 als vervanger van Cas. Maar de tijd begon te dringen en verder dan speldenprikken kwamen de Boys niet. Tot vlak voor tijd de AWC-defensie niet op stond te letten en een pass van Sjors door zijn broer Pim op juist waarde werd geschat. Met een mooie lob over de doelman werd de eindstand bepaald op 4-2.

Geen al te beste wedstrijd van Moerse Boys, dat met lege handen terug naar Zundert afreisde. Komende zondag staat de derby tegen Baronie op het programma. Vanaf 14:30 uur op Sportpark Akkermolen. Dat er dan uit een ander vaatje getapt gaat worden, spreekt natuurlijk voor zich.