Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Kindercorso Zundert weer meer dan geslaagd

ZUNDERT - Het jaarlijkse Kindercorso kon zondag naast prachtig weer rekenen op veel enthousiaste toeschouwers. Die zagen in totaal 206 oogverblindende creaties aan zich voorbijtrekken met 806 deelnemende kinderen.

DOOR ADDO SPRANGERS

De 69ste editie van het populaire evenement plaats gaat dan ook als geslaagd de boeken in. Voor corsominnend Zundert en verre omstreken was ook dit Kindercorso een prachtige follow-up van het 'grote' Corso. Kinderen tot 14 jaar deden zoals gebruikelijk mee in drie verschillende leeftijdsklassen: pompon (groep 1 tot en met 3) dahlia (groep 4 tot en met 6) en ster (groep 7 en 8).

Uitslagen

Geen corso zonder winnaars, en dat geldt natuurlijk ook voor het Kindercorso. In de pomponklasse ging de eerste plaats naar 'De maïskneuzers', een gezamenlijke creatie van kinderen uit de buurtschappen Wernhout en Tiggelaar. Een tweede plaats was er voor 'De sokpoppen gaan op vakantie', waarvoor jonge corsobouwers uit de buurtschappen Molenstraat, Veldstraat en Tiggelaar hun krachten hadden gebundeld. De derde plek was voor 'Big VIJF', vervaardigd door kids uit Schijf. In de Dahliaklasse werd de door kinderen uit buurtschap Poteind vervaardigde creatie 'Wielrenner' beloond met de eerste prijs. Nummer twee, 'Langnek', kwam op naam van buurtschap Rijsbergen. 'Wij zorgen voor de Veiligeit' van kinderen uit buurtschap Molenstraat was goed voor de derde plaats. In de Sterklasse was 'Big fuif', een samenwerkingsverband van Klein-Zundertse Heikant, Tiggelaar, Klein Zundert en Raamberg, met een eerste plaats succesvol. De creatie 'Wij stoppen!!! Totale leegverkoop!!!' was goed voor een tweede plaats én een indrukwekkende krachtenbundeling. De jonge bouwers waren namelijk afkomstig van Laer-Akkermolen, Raamberg, Helpt Elkander, Schijf, Stuivezand, Poteind, Klein-Zundertse Heikant, Tiggelaar, Laarheide, Markt, 't Kapelleke, 't Stuk, Wernhout en De Berk. Jonge bouwers van De Berk en Helpt Elkander ten slotte behaalden een welverdiende derde plaats met 'Tuft ie as ik em aai'.

Kinderfeest

"Afgelopen weekend stond voor veel kinderen in het teken van Kindercorso", zo blikte wethouder Twan Zopfi via Facebook terug. "Misschien is dit wel het mooiste en leukste kinderfeest in het jaar. Ik mag daar deze jaren vooral als trotse vader van drie deelnemers mee bezig zijn! Als wethouder zie ik trotse, tevreden, gespannen, vrolijke, blije kindergezichten. Bij de ouders zie ik hetzelfde. Dan besef ik dat dit een ontzettend mooi voorliggend veld van het sociaal domein is".[l]

FOTO'S CHARLES VAN CAMPENHOUT

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding