Schaakjeugd Raadsheer. FOTO JAN VRIENDS
Schaakjeugd Raadsheer. FOTO JAN VRIENDS Jan Vriends

Jeugd SV de Raadsheer is ook begonnen

ZUNDERT - Luuk van Dongen kan zich op dit moment de beste schaker van Zundert noemen, na een overwinning op Niek Oostvogels staat hij fier en ongeslagen op de eerste plaats.

Inge Oostvogels in groep 2 liet de gedegradeerde Andre v.d Laar even weten dat in groep 2 toch ook echt geschaakt wordt, en veegde hem vakkundig van het bord. Inge staat met deze overwinning eveneens op de eerste plaats. In groep 3 trekt Jan de Kort stevig aan de kar met zijn derde overwinning op rij. Ina Asselbergs kwam zag en overwon. Haar eerste partij werd meteen een spektakelstuk en trok vele kijkers. Met een bord wat figuurlijk in brand stond zette ze haar tegenstandster Bernadette Egeric tegen de muur en maakte het genadeloos tot een eind.

De jeugd is afgelopen zondag ook gestart, maar liefst 18 pupillen hebben zich gemeld om de lessen te volgen en de jeugdcompetitie te spelen. Gesteund door een aantal vrijwilligers ontwikkelt deze groep zich tot een ware dreiging voor de senioren in de komende jaren. In groep 1 speelde Ilona Struijs remise tegen de taaie Victor Ketelbueters, haar zus Cindy verloor van Rosa de Groot. In groep 2 gingen de volle punten naar Senne Wellens, Jessica de Weerdt, Thijs de Kort en Thimo Gijsen.

Start bekerronde

Donderdag start de jaarlijkse bekerronde, hierbij wordt gedurende het jaar zevenmaal gespeeld om de felbegeerde beker. 44 mensen hebben zich reeds ingeschreven, ook mensen die geen lid zijn spelen mee. Daan van Dongen heeft hem nu in bezit en zal hard moeten knokken om dat zo te houden.[l]