Ter nagedachtenis aan Louis van Hasselt (Viek) en Jan Stes

WERNHOUT - Voorafgaande aan de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen werd stil gestaan bij het overlijden van Louis van Hasselt (Viek) en Jan Stes, beiden 'lid van verdienste' van VV Wernhout.

Louis van Hasselt was naast jeugdleider, zeker in de periode van “de oude kantine“ (huidige bestuurskamer), een bekend gezicht bij de VV Wernhout. Samen met de Sjol was hij een kantinebeheerder van het eerste uur. Voor die tijd een luxe plek waar de derde helft werd gevierd. Met de Viek en de Sjol achter de knusse tap, was het goed toeven. Soms was het zo druk dat men letterlijk met de benen buiten hing. Altijd gastvrij en goed gemutst zorgde de Viek voor een drankje en een hapje. Hij was ook een van de eersten die de benodigde horecapapieren behaalde, zodat wij als vereniging voldeden aan de strenge eisen. De Viek was ook organisator en initiator van de diverse kantineteam-uitjes. Buitenlandse reisjes en etentjes waren bij hem in goede handen. Daarnaast was hij een VV Wernhout supporter zonder zelf gevoetbald te hebben.

Jan Stes was een man die vele functies heeft bekleed bij de VV Wernhout. Naast lid van de jeugdcommissie, theezetter en leider, heeft Jan jarenlang “ de toto en lotto opgehaald”. De jongeren onder ons zegt dit waarschijnlijk niks. VV Wernhout had in die tijd een aantal vrijwilligers die toto en lotto formulieren ophaalden bij de fervente gokkers. Dit alles om geld in het laatje van de clubkas te brengen. Dit is vele jaren een grote bron van inkomsten geweest. Dit heeft zeker bijgedragen aan de stabiele financiële situatie van onze vereniging. Jan had een eigen route die hij trouw bezocht. Elke donderdagavond werd het geld geteld en ingeleverd bij Sjol. Na het bekleden van deze functies was hij vaste supporter van Wernhout 1.

Wij wensen de families van Hasselt en Stes sterkte bij dit verlies. [l]