Open Zilververschieting bij Cloveniersgilde St Bavo

RIJSBERGEN - Donderdag 24 oktober worden om 19.00 uur bij cloveniersgilde St Bavo de schietbanen open gesteld voor een 5-daagse Vrije Verschieting met het kleinkaliber geweer ook wel flobert geweer genoemd. Vanaf donderdag 24 oktober kan iedereen terecht, tot en met maandag 28 oktober 22.00 uur, in het gildelokaal, de snaphaan.

Iedereen is welkom om series te schieten met het klein kaliber geweer. Men maakt zo kans op de vele prachtige prijzen die wederom spontaan beschikbaar zijn gesteld door ondernemers van Rijsbergen, Zundert en omgeving. De opbrengst is bestemd voor goede doelen.

Naast de deelname van schutters, welke zijn aangesloten bij de schietkring Flobertschuttttterskring Baronie, hoopt de organisatie ook een flink aantal schutters te mogen ontvangen welke een andere discipline schieten zoals kruis- handboog en luchtgeweer. Schieten met een ander wapen als dat waaraan men gewent is, is misschien wat onwennig maar zeker niet kansloos.

Kennismaking met Schuttersgilde

Voor diegene waarvoor schietsport een onbekend terrein is, is deze open vrije verschieting een uitstekende gelegenheid om eens kennis te maken met het schuttersgilde en te ervaren wat schietsport nu werkelijk inhoud. Schietsport is een sport van recreatie tot topsportniveau waarin nauwkeurigheid, snelheid en het type geweer of doel het verschil maken. Kortom schieten is een sport voor iedereen.

Drietal klasse

Om iedereen gelijkwaardig een kans te geven op een goede klassering worden de deelnemers onderverdeeld in een drietal klasse: Schutters FSKB komen uit in hun klasse van het afgelopen seizoen; Vrije georganiseerde schutters (m/v) die lid zijn van een schuttersgilde/ schietvereniging; Vrije niet georganiseerde (m/v) welke geen lid zijn van schuttergilde/ schietverening.

Schutters welke geen verlof tot voorhanden hebben van (vuur) wapens dienen zich te legitimeren met een geldig legitimatie bewijs. De z.g. 'vrijeschutters' maken gebruik van verenigingswapens Onder deskundige begeleiding worden zij geïnstrueerd hoe met dit wapen dient te worden omgegaan.

De wedstrijd bestaat uit series. Elke serie bestaat uit 6 schoten. Aantal series is onbeperkt. Iedereen heeft kans op een mooie prijs. Naast het standaard blazoen kan ook geschoten worden op het zg. geluks blazoen. Op dit speciaal blazoen worden 3 schoten gelost en hij die het zelfde getal schiet als onze schutterskoning komt in aanmerking voor een van de drie prijzen.

Schietdata en prijsuitreiking

Donderdag 19.00-22.00 uur; Vrijdag 19.00-22.00 uur; Zaterdag 16.00-22.00 uur; Zondag 10.00-14.00 uur; Maandag 19.00-22.00 uur. Geschoten wordt op de overdekte banen van Cloveniersgilde Sint Bavo aan de St Bavostraat 58c. Wedstrijdreglement ligt op de baan ter inzagen.

Tevens vindt er een loterij plaats met een hoofdprijs van 50 euro en een 2e prijs van 30 euro. Lootjes zijn te koop bij diverse Gildeleden.

Prijsuitreiking zilver en loterij vindt plaats op 28 november om 21.00 uur in het Gildelokaal 'de Snap haan', www.gildesintbavo.nl[l]