Verzamelen voor de laatste zondagsrit.
Verzamelen voor de laatste zondagsrit. gvg

Trappistentrappers rijden Koninginnenrit

WERNHOUT - De allerlaatste rit van het zomerseizoen wordt bij de Trappistentrappers de Koninginnenrit genoemd. Een rit waaraan alle leden kunnen meedoen en waarbij de groepen willekeurig worden samengesteld. Vergeleken met andere zondagen is het een korte rit die in een bedaard tempo gereden wordt.

We rekenen op goed weer en een goede opkomst zondag 29 september, als we om 8.30 uur van start gaan. Door de willekeurige samenstelling van de groepen en het rouleren volgens het molenwieken principe is er onderweg volop gelegenheid om kennis te maken of bij te kletsen met clubleden uit andere groepen. In St Job is er een koffiepauze en bij terugkomst een gezellig samenzijn bij ons thuishonk café van T waar onze voorzitter ongetwijfeld kwistig zal strooien met welverdiende pluimen en veren. Met name onze volgbuschauffeurs hebben deze echt wel dubbel en dwars verdiend.

Daarmee komt dan een definitief einde aan ons wegseizoen 2019. We zullen het missen, de gezelligheid op zondagochtend met mooie ritten, de geur van verbrand rubber, piepende bandjes in de bocht en knarsende remmen, de euforie als het hard gaat en het gemor in de achterhoede als het té hard gaat. Sommigen leden blijven daarna op de weg fietsen zolang het kan, sommigen hebben de mountainbike al klaar staan en anderen gaan in winterrust tot het nieuwe seizoen weer aanbreekt.

Zondagsritten
Prachtig fietsweer afgelopen zondag maar de opkomst bij de laatste reguliere rit was maar gewoontjes. Alle vier de groepen die van start gingen moesten bij gebrek aan rituitzetter een beroep doen op één van de aanwezigen om die taak op zich te nemen.

Bij de 10 man sterke A groep was het Frits Sprenkels die zijn beruchte Belse betonplatenrit uit z’n hoge hoed toverde. De 105 km lange rit leverde geen problemen op, een mooie seizoensafsluiter.

De B groep reed met 14 man een 98 km lange rit naar Grobbendonk met Bas die de weg daar goed weet te vinden. Ook hier geen problemen gezien.

De C groep telde 26 man en er werd dus gesplitst. Janus Domen nam de groep mee naar Baarle-Nassau en omstreken. Met 75 km werd het geen lange rit maar het tempo was behoorlijk en de renners vonden het wel goed zo, ook hier een mooie laatste rit van een mooi seizoen.

Als laatste vertrok de D plus E groep met 12 leden voor een rondje van Arnold Schipperen. Eerst richting Chaam en dan naar Nieuwmoer, 80 km op bekende wegen en niet te ver van huis. De rit verliep prima, lekker gefietst.

Mededelingen

Tot en met zondag aanstaande kun je nog clubkleding bestellen in de Bioracer webshop.
Zaterdagmiddag om 14.00 uur verzamelen bij van T om de eigen veldtoertocht te verkennen.
De veldtoertochtcommissie zal op korte termijn de clubleden benaderen om een steentje bij te dragen tijdens onze toertocht op zondag 27 oktober.
Tot slot: Graag zien we alle clubleden in clubkleding verschijnen aanstaande zondag voor de Koninginnenrit. Nogmaals, om 8.30 uur vertrekken we bij café van T in Wernhout.[l]