Patricia van Gils blij verrast met de eerste prijs.
Patricia van Gils blij verrast met de eerste prijs.

Patricia van Gils wint Jos Maas Bokaal

ZUNDERT - De eerste vrijdag na corso start het nieuwe schietseizoen van schietvereniging SIOS. Na een aantal weken als alle schutters weer gewend zijn aan hun wapen en schietbaan is het de derde zaterdag van september de eerste onderlinge confrontatie om het schietseizoen officieel te openen.

Het is bij deze verschieting de bedoeling om zo hoog mogelijk boven je eigen gemiddelde van het vorige seizoen te schieten. Je moet dus die dag boven je eigen uit stijgen om er met de prijs vandoor te kunnen gaan. Dat het best lastig is om jezelf als tegenstander te zien, was bij sommigen in de schietresultaten te zien. Na de eerste ronde van 2 kaarten schoten een 4-tal schutters boven hun gemiddelde, de rest zou in de volgende ronden alle zeilen bij moeten zetten om nog een klein kansje te maken. Nadat de tweede ronde geschoten was, stonden Patricia van Gils en Marian de Bont bovenaan. In de derde ronde veranderde er niet veel aan de kop van het klassement, in het tweede peloton erachter moest Leo Smits even passen en schoot Ruud Raats zich in de kop van de kopgroep. De 4e en laatste ronde schieten de schutters die geen kans hebben om te winnen samen in 1 poule. De kanshebbers schieten ook samen in een poule, om de spanning op te voeren en waar de zenuwen misschien nog een rol kunnen gaan spelen.

Uiteindelijk nadat de laatste kaarten geschoten waren en de telling uitgemaakt was kwam Patricia van Gils als winnares uit de bus. Iedereen zag het al een beetje aankomen behalve Patricia zelf.[l]