De Koningseider. FOTO ABE MAAIJEN
De Koningseider. FOTO ABE MAAIJEN Abe Maaijen

Lezing en (foto)reis Spitsbergen door Abe Maaijen in Breda

BREDA - De lezing is een foto reisverslag van de -mede door Vogelbescherming Nederland- georganiseerde bootreis met het schip de Plancius. Abe neemt ons mee op reis en via foto's en toelichting erbij kunnen we genieten van het leven in, op en boven zee. Zowel van de vele vogels als van het waterleven o.a. zee-zoogdieren als orka's walvissen, zeehonden en de ijsbeer.

Abe is nog verre familie van Jan Mayen die sinds 1620 vermeld wordt als her-ontdekker van het vulkanische eiland. Voor Abe was het bezoek dan ook een van de hoogtepunten van zijn reis.

Vanuit Vlissingen gaat de fotoreis over de Noordzee naar het vogelringstation Fair Isle en vervolgens via de Noordelijke IJszee, waar we tussen ijsschotsen de Groenlandse walvis ontmoeten. Rondom Spitsbergen zien we de gewone en de blauw vinvis. Bij Longyearbyen bezoeken we visueel een kolonie walrussen.

Op Spitsbergen heeft Abe nog gekampeerd en mooie foto's gemaakt van de vele vogels, dieren, planten en landschappen aldaar.

Kom op donderdag 10 oktober in gemeenschapscentrum De Wegwijzer, Steendorpstraat 2 in Breda genieten van de mooie opnames van zowel vogels, zoogdieren, vissen en landschappen. Aanvang 20.00 uur. Bijwonen is gratis.
Meer informatie over de 50-jarige West Brabantse Vogelwerkgroep? Wil je eens meegaan op excursie of ben je benieuwd naar onze vogelcursussen? Dat en nog veel meer vind je op: www.westbrabantsevwg.nl [l]