De Zundertse HockeyClub ZHC M8E1mix toont ware karakter

ZUNDERT - Afgelopen zaterdag ging het mixteam van de E8 naar Teteringen voor de derde wedstrijd van het seizoen. Ondanks dat ZHC nog ongeslagen was wist iedereen dat er een geduchte tegenstander zou staan, waar ze vorig jaar weinig kans tegen maakte. Spannend hoe dat zou uitpakken.

Onder een mooie najaarszon werd het team al tijdens de voorbereidingen verrast. De warming up werd een cooling down, toen plots de automatische spuitkoppen uit de grond schoten en het waterveld (en de coach) begonnen nat te spuiten. Veel lol, maar net te weinig tijd om iedereen goed op scherp te zetten. Teteringen daarentegen pakte de start zeer serieus aan. Met twee strenge scheidsrechters, drie coaches, een echte aanvoerder en het hele team in gebogen hockeyhouding klaar voor de start. ZHC leek onder de indruk en startte heel bedeesd. In de achterhoede van Zundert liep het niet zo goed en vrij snel werd keepster Romy voor het eerst gepasseerd: 1-0. Zundert blijft slordig spelen en een tweede goal van Teteringen blijkt onvermijdelijk. Toen daarna ook het derde doelpunt er in gerommeld werd, gingen de koppies aangeslagen hangen. Maar Sarah Verheijen laat het er niet bij zitten, blijft jagen naar de bal en Maryn maakt de eerste goal voor ZHC: 3-1!

In de rust vertellen de coaches dat het verschil op het veld helemaal niet zo groot is als iedereen denkt. Teteringen heeft twee grote, goede middenspeelsters die het spel verdelen voor de rest. De opstelling wordt aangepast en de power van Maryn en Benthe wordt tegenover de grote meiden op het midden gezet. Sarah van Tol schuift van verdediging naar voorhoede en dat pakt goed uit! Snel na het begin van de tweede helft scoort Maryn het tweede doelpunt voor ZHC. De gevaarlijke situaties blijven echter komen en het wordt 4-2. Gelukkig wordt net voor een vijfde tegendoelpunt afgefloten voor een strafcorner. Zundert blijft knokken. In de achterhoede plakken Ilaf en Nele aan de tegenstanders. Elke vrije bal wordt snel genomen door Zundert. Benthe loopt mee op naar voren en scoort de derde goal. De coaches van de tegenpartij snappen er niets van en het onverwachte gebeurt. In de laatste minuut knalt Sarah van Tol de bal langs de keepster en wordt het gelijk spel: 4-4. Een zinderende wedstrijd waar ZHC zichzelf van ver teruggevochten heeft en toont wat een veerkracht en conditie ze hebben. Dat belooft nog wat!

Uitslagen Junioren

ZHC MIX F2-Gilze Rijen MF1 17-6

ZHC MF1-Push MF5 11-13

Teteringen M8E2-ZHC MIX8E2 3-1

ZHC MIX8E1-Olympia M8E1 1-8

ZHC MD2-Push MD12 20-0

Zevenbergen MD2-ZHC MD1 2-2

Liberty MC3-ZHC MC1 1-2

ZHC MA1-HSD MA1 3-4

Uitslagen Senioren

Push D10 - ZHC D1 0-5

Mistral H1 - ZHC H1 5-2

Programma

Junioren zaterdag 5 oktober

Push MF8-ZHC MIX F2 av.10.45

DDHC MF1-ZHC MF1 av.10.30

Zevenbergen M8E1-ZHC MIX8E1 av.09.15

Tilburg MD12-ZHC MD2 av.11.50

ZHC MD1-Push MD9 av.09.00

Zevenbergen MA2-ZHC MA1 av.14.25

Senioren zondag 6 oktober

ZHC D1-Breda D7 av.11:15

ZHC DJ1-Hilvarenbeek DJ3 av.13:00

ZHC H1-Etten Leur H4 av.09:30[l]