Ook voor de allerkleinsten is veel te beleven bij VRC Zundert. FOTO CHRIS VAN GURP
Ook voor de allerkleinsten is veel te beleven bij VRC Zundert. FOTO CHRIS VAN GURP Chris van Gurp

Open dag biedt kijkje achter de schermen bij Vogelrevalidatiecentrum

ZUNDERT - Zondag 6 oktober zet Vogelrevalidatiecentrum Zundert (VRC Zundert) zijn deuren wagenwijd open tijdens de open dag. Het legertje vrijwilligers dat jaarrond in touw is om duizenden hulpbehoevende dieren weer een tweede kans te geven in de natuur, laat op de open dag zien wat het opvangcentrum voor inheemse vogels en zoogdieren allemaal doet.

Bezoekers kunnen ieder half uur mee met een rondleiding of een kijkje achter de schermen nemen bij de eerste opvang en bij het nieuwe oehoeverblijf. Er zijn diverse kraampjes waar bijvoorbeeld een voederhuisje of nestkastje gekocht of getimmerd kan worden of lekkernijen voor de tuinvogels verkocht worden. Kinderen kunnen allerlei natuureducatieve spelletjes doen of gewoon lekker rondkijken in de Vogeltuin.

Tijdens de open dag worden unieke pentekeningen van kunstenaar Tobias Baanders verkocht. Tobias tekende speciaal voor het opvangcentrum drie prachtige pentekeningen waarin dieren de hoofdrol spelen. De tekeningen zijn in een beperkte oplage vervaardigd en op de open dag kunnen bezoekers de tekeningen kopen. De kunstenaar zelf zal ook aanwezig zijn. De opbrengst van alles wat op de open dag verkocht wordt, komt geheel ten goede aan de opvang van dieren bij VRC Zundert.

De deuren van VRC Zundert zijn tijdens deze open dag open van 10 tot 17 uur. Het opvangcentrum bevindt zich op Luitertweg 36a te Klein-Zundert. Kijk voor meer informatie www.facebook.com/vrczundert/ of op www.vrczundert.nl.[l]