De Koninginnenrit in betere tijden. FOTO EDDY HEIJNEN
De Koninginnenrit in betere tijden. FOTO EDDY HEIJNEN Eddy Heijnen

Koninginnenrit Trappistentrappers afgelast

WERNHOUT - Het wegseizoen is geëindigd zoals het begonnen is, net als de eerste rit werd jammer genoeg ook de laatste rit afgelast. De vooruitzichten voor zondag waren dermate slecht dat zaterdag besloten werd de Koninginnenrit af te gelasten, jammer maar helaas. Zondagochtend bleek dat deze beslissing zo verkeerd nog niet was.

Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat, voor het eerst in onze historie géén Koninginnenrit maar wel een bijeenkomst bij café van T. Alle leden werden uitgenodigd om 10 uur present te zijn voor koffie met het gebak dat in de vroege ochtend al opgehaald was in St Job, het was nu eenmaal besteld.

Bruistabletjes en suikergoed
Stoere praatjes als eerste reactie, “we zijn toch geen bruistabletjes of niet van suiker”, toen bekend werd gemaakt dat de rit niet door zou gaan. Zondagochtend bleek het wel de juiste beslissing te zijn geweest, behalve stevige wind regende het ook behoorlijk, niet het weer dat je wil hebben bij een Koninginnenrit. Dat werd nog eens bevestigd door een twaalftal renners die om half negen de korte winterronde reden, kletsnat kwamen zij tegen half elf bij van T weer aan. Niet van suiker inderdaad maar echt lekker was het ook niet. Ze waren nog wel mooi op tijd voor het meer officiële gedeelte van deze ochtend.

Bedankjes
Onze voorzitter had bedankjes voor onze volgbuschauffeurs. Bedankjes en een smakelijke attentie, welverdiend na een hele zomer geduldig en attent achter de fietsgroepen te hebben gereden. Waarborg voor onze veiligheid, steun en toeverlaat bij problemen onderweg.
Bedankjes ook voor de jeugdleiders die met de Trappertjes, een groep zeer enthousiaste kinderen tussen 8 en 12 jaar, een nieuwe weg zijn ingeslagen.
Ook waren er bloemen, een mooie bos bloemen voor onze gastvrouwen voor de wekelijkse warme ontvangst en natuurlijk een bloemetje voor de winnaars van het aanwezigheidsklassement. De complete aanwezigheidslijst kun je vinden op www.trappistentrappers.nl

Winterseizoen
Vanaf oktober tot en met februari gaan onze wegrenners de winterronde rijden, in twee snelheidsgroepen als het kan en als het nodig is. De veldrijders gaan weer ongetwijfeld mooie toertochten rijden in de omliggende plaatsen maar ook onze eigen veldtoertocht komt eraan, op zondag 27 oktober om precies te zijn. De voorbereidingen vorderen gestaag maar gediplomeerde verkeersregelaars hebben we nog hard nodig om ook deze editie weer goed te kunnen laten verlopen. Aanmelden hiervoor kun je bij Emiel, emielvdmeulen@hotmail.com. Zoals bekend wordt elke zaterdagmiddag om 14.00 uur verzameld bij van T om onze toertocht te gaan verkennen. Het is niet echt verkennen eigenlijk, het is meer controleren of op de route geen onverwachte veranderingen of knelpunten optreden. Mocht dit het geval zijn dan kan de commissie hier nog tijdig een mouw aan passen.

Programma
Zondag 6 oktober. De deelnemers van de wegploeg gaan op pad voor de winterronde, zij vertrekken om 9.00 uur bij café van T. Als het nodig is dan graag, in overleg met de winterwegkapitein, meteen vanaf vertrek splitsen in twee groepen. De volgbus zal achter de tweede groep blijven. De veldrijders hebben keuze uit een drietal toertochten, Essen, St-Leenaarts en Chaam. Als het even kan op de fiets heen en terug. Er is geen gezamenlijk vervoer vanuit de club, onderling afspreken is dan een goed idee.[l]