Ostaayense Boys verliest in positieve wedstrijd

ACHTMAAL - Afgelopen zondag stond er een thuis match op het programma tegen de Gerrit Boys. Vanaf 9.30 kwamen de manne van Ostaayen, de ene meer fris en fruitiger dan de ander binnen druppelen in de verwarmde kleedkamer van sportcomplex Ostaayen.

Met een selectie van 15 man werd er een opstelling gemaakt. Normaal is dit de taak van onze aanvoerder en tevens fanaat Piet. Die door zijn liefde en passie voor zijn hobby had afgemeld om deel te nemen aan de jaarlijkse fanaten rit. Na het winnen van de tos mocht Ostaayen de wedstrijd aanvangen. De eerste 15 minuten werd er voornamelijk door beide teams op lange ballen gespeeld. Dit resulteerde zo her en der in een dreiging rond de 16. Ostaayen was zoekend in de aanval om kansen te creƫren. Het was Gerrit Boys die met een doorgebroken speler het ijs wist te breken en op een 0-1 voorsprong kwam. Kort voor rust maakte Gerrit er nog een 2e bij. Voor de aanwezige supporters kan de eerste helft als saai worden beschouwd. Met 3 verse krachten werd en een kleine verschuiving in de opstelling werd er aan de 2e helft begonnen. Mathieu gaf te kennen dat hij fit was en ging vol vertrouwen het veld op. Doordat het parcours van de Fanaten rit ook langs complex Ostaayen werd verreden konden we van dit spektakel mee genieten. Het was de limo van Richard Bras en co die Ostaayen even van de wijs bracht door luid toeterend te passeren. Dit resulteerde in een 0-3 achterstand. Aanvallend ging het door de ingebrachte wissels een stuk beter. Diverse kansen werden gestopt door de goalie van Gerrit Boys. Al hing een doelpunt in de lucht. Het was de fitte Mathieu die een doelpunt achter zijn naam wist te zetten. Een voorzet van rechts belande bij de 2e paal waar Mathieu zich niet van de wijs liet brengen en hem via onderkant lat in de touwen wist te jagen. 1-3 Op jacht naar de aansluitingstreffer was het Roy die een vrije kop kans net niet binnen de palen wist te krijgen. Een solo actie van de Platte die vanaf eigen helft met een onverwachte wending zijn tegen stander het bos in stuurde en zo oprukte richting middenlijn en met een geplaatste tutter de spanning even deed stijgen. Helaas resulteerde dit net niet in een doelpunt. Met een van richting veranderd schot wist Gerrit tegen het eind van de wedstrijd de stand op 1-4 te zetten. Ondanks het verlies kunnen we terug kijken op een positief gespeelde wedstrijd. [l]