Koning der Koningen Jos Willemsen met de wedstrijdleider Johan Chantrel. FOTO JOHAN TAX
Koning der Koningen Jos Willemsen met de wedstrijdleider Johan Chantrel. FOTO JOHAN TAX Johan Tax

De Eendracht wint van de Wall-beker

ZUNDERT - Zondag 6 oktober stonden de Zundertse Kruisboogverenigingen weer tegenover elkaar voor de strijd om de fel begeerde Van de Wall-beker.

Acht schutters van elke vereniging moesten gaan schieten tegen een gemiddelde dat men in de loop der jaar heeft opgebouwd tijdens de kringwedstrijden. De wedstrijd wordt traditioneel georganiseerd door de winnaar van vorig jaar en laat dat nu De Eendracht zijn, welke zijn thuisbases bij Jaape heeft. Met telkens zestien personen werd er geschoten op vier banen, en dat maal vier. De eindstand na deze vier series is als volgt: Achtste, Komst des Vredes, schoot 509 punten bij elkaar maar moest er 544 halen dus dat is min 24 punten. Zevende werd Ons Genoegen, met 554 p. tegen 569 is min 19 p. Zesde werd Zeldzaam Maar Zeker met 564 p. tegen 583 p. is min 19 p. Vijfde Gezellige Vrienden met 533 p. tegen 566 p. is min 13 p. Vierde werd Eendracht Maakt Macht met 550 p. tegen 560 p. is min 10 p. Derde werd De Toekomst met 572 p. tegen 581 p. is min 9 p. Tweede werd Nooit Gedacht met 579 p. tegen 584 p. is min 5 p. en winnaar Van de Wall -beker 2019 wederom De Eendracht met 573 p, tegen 569 is (en zij waren de enige) plus 4 p. Gefeliciteerd.

Hiermee wint De eendracht deze beker voor de derde maal op rij en worden (definitief maar niet heus) eigenaar van deze trofee. Zij krijgen hiervan een mooie herinnering en de telling begint weer van voor af aan. Deze trofee gaat weer af als men hem driemaal achtereen of vijfmaal in totaal wint. Frans Delcroix Lzn werd de beste schutter van deze wedstrijd met de volle 100 punten, Gefeliciteerd.

Jos Willemsen Koning der Koningen

Aansluitend kwamen ook de Koningen van de Zundertse Kruisboogverenigingen op de baan om te strijden voor het Koningschap van kring Zundert. Helaas waren enkele Koningen afwezig. Vier Koningen en de winnaar van vorig jaar, Frans Delcroix, die zijn titel mocht verdedigen.

Vijfde werd Christ Christianen met 94 p.+1m. Vierde werd Gerrit Jorissen met 95 p.+0m. Derde werd Frans De Bakker met 95 p.+2m. Tweede werd Frans Delcroix met 97 p.+1m.

Winnaar en Koning der Koning van Kring Zundert werd Jos Willemsen met 99 punten.+4m.[l]