Moerse Boys verliest
bloemencorso clash

ZUNDERT - 376 Kilometer en 5 uur onderweg. En dan ook nog eens zonder punten terug. Het was opnieuw een teleurstellende middag voor Moerse Boys. Longa’30 was de gelukkigste in een boeiend gevecht dat eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Het werd vooraf al breed uitgemeten, de zogeheten ‘derby’ tussen de twee dorpen die de grootste bloemencorso’s van de wereld herbergen. Buurtschap Moerse Boys tegen buurtschap Longa’30 uit Lichtenvoorde was een duel met een fleurig tintje. Waar normaal gesproken de Moerse Boys-sjaals en paraplu’s in overvloed te zien zijn bij een uitwedstrijd, waren deze vandaag toch in de minderheid. Niet gek gezien de afstand die afgelegd moest worden om een wedstrijd van negentig minuten te bekijken. Vele supporters zullen dan ook de wedstrijd live gevolgd hebben via VoetbalTV of Twitter.

Ronald Rombouts

Die supporters zagen op hun smartphone dat kersvers vader Joris en diens broer Sjors het veld weer betraden, nadat ze vorige week nog ontbraken in de wedstrijd tegen OJC Rosmalen. Coach Ronald Rombouts kon dus beschikken over een vrijwel volledige selectie. Ja u leest het goed, coach Ronald Rombouts. Vanwege privéomstandigheden kon Jurgen er vandaag niet bij zijn.

Op het kunstgras in Lichtenvoorde begon de wedstrijd weer zoals vrijwel alle anderen. Moerse Boys keek de kat uit de boom en liet de tegenstander het spel maken. Wat inmiddels ook een traditie lijkt, is een snelle tegengoal incasseren en dat gebeurde nu ook weer. Nog voor er tien minuten waren verstreken werd een van de vele goede hoekschoppen binnen geknikt en konden de mannen uit Klein-Zundert zoals wel vaker dit seizoen in de achtervolging.

Bevlieging

Moerse Boys had een bevlieging nodig om terug in de wedstrijd te komen en die kwam er. Een hoekschop van Daan belandde voor de voeten van Jesse. In eerste instantie was de keeper nog een sta-in-de-weg maar in tweede instantie kreeg hij het leer wel tegen de touwen. Waar Cas het vorig jaar nog regelmatig op zijn heupen had en vele tegenstanders het bos in stuurde met zijn snelle voetbewegingen, kon hij dit jaar zijn stempel nog niet echt drukken. Tot vandaag. Toen hij kort na de goal van Jesse eindelijk wat ruimte kreeg van zijn directe tegenstander, besloot de jongeling maar eens met links uit te halen van circa twintig meter. De goalie uit Lichtenvoorde kon alleen maar toekijken hoe de bal in de rechterbovenhoek verdween. Kort voor rust had Jesse de drie punten al zo’n beetje in de bus kunnen zetten. Een zeker lijkend doelpunt werd teniet gedaan toen de van Zundert overgekomen aanvaller de bal nipt naast schoot na een één–op–één duel.

Identiek

Na rust was het duidelijk dat Longa het anders ging doen gezien de twee aanvallende wissels. Vooral met de wijziging op de linksbuiten-positie had Moerse Boys veel moeite. Niet geheel toevallig was het dat de Achterhoekse formatie via bijna twee identieke goals, waarvan twee assists van de verse linksbuiten, weer op voorsprong kwam.

Een slotoffensief van de mannen van Ronald Rombouts ten spijt, opnieuw geen overwinning. In de kleedkamer hing nadien dan ook lange tijd een ijzige stilte. Hier had minimaal één punt (en misschien wel drie) mee terug naar Zundert gemoeten. Vroeg in de competitie lijkt er zondag al een zes-punten-duel aan te komen. Hekkensluiter Nuenen komt op bezoek. [l]