Moerse Boys pakt eerste driepunter

ZUNDERT - Het geduld werd de voorbije weken op de proef gesteld, maar zondag heeft Moerse Boys dan eindelijk zijn eerste zege in de Hoofdklasse geboekt. Op het eigen sportpark Akkermolen rekende het overtuigend af met hekkensluiter Nuenen. Moerse Boys zegevierde met 4-0 en ging onder een ovationeel applaus van het veld.

Nee, Moerse Boys werd in de eerste zes wedstrijden niet steevast weggespeeld. Nee, Moerse Boys sloeg in de eerste zes wedstrijden in de Hoofdklasse geen modderfiguur. Maar het dubbeltje viel tot vandaag wel steeds de verkeerde kant op. Dat de eerste overwinning een kwestie van tijd was, daarvan was iedereen overtuigd. Zondag werd die verwachting waarheid. De oranjehemden voorkwamen daarmee dat die eerste overwinning echt een thema werd.

Plaag

Ondanks de afwezigheid van Daan – de spelmaker kampte met een enkelblessure en werd uitstekend vervangen door Justin – was Moerse Boys vanaf minuut één de bovenliggende partij. Met name Rik was op de rechterflank een plaag voor de Nuenense achterhoede. Dat de rechtervleugelspeler aan de basis stond van de openingstreffer, was dan ook geen verrassing. Rik stoomde op, hield overzicht en bediende Jesse. De aanvaller schoof het speeltuig vervolgens in de verre hoek binnen. Voor het eerst dit seizoen tekende Moerse Boys voor de openingstreffer.

Slechts enkele minuten later kon het thuispubliek wederom juichen. Weer leidde Rik de aanval in. De sneltrein van Moerse Boys teisterde met een hard schot de lat, waarna Moerse Boys binnen luttele seconden een aantal keer kon aanleggen. Uiteindelijk loste Cas een doeltreffend schot. De vlaggendrager van Vakkie Youth, Nick Buijnsters, die na elk Klein-Zunderts doelpunt een ronde om het veld rent, had zijn eerste ronde amper voltooid, toen hij direct door kon voor ronde twee. Een ware conditietest.

Weelde

In het vervolg controleerde Moerse Boys. In het eerste bedrijf kwamen de bezoekers – gecoacht door oud-international Jan Poortvliet – zelden in de buurt van het doel. Aan de overzijde was het wederom Jesse die zo’n vijf minuten voor rust de marge op drie bracht. Met een vlotte passeerbeweging ging hij zijn directe tegenstander voorbij. Hij omspeelde de doelman en schoof binnen. Halverwege leidde Moerse Boys daardoor met 3-0, een weelde waarin het al enige tijd niet meer had gebaad.

De voorsprong van de oranje-witten kwam in de tweede helft nooit meer in gevaar. Moerse Boys speelde niet eens groots, maar slaagde er wel nog in om de marge te vergroten. Ditmaal fungeerde Jesse als aangever. Hij legde op het juiste moment af op Pim, die oog in oog met de doelman geen fout maakte. Met twee doelpunten en één assist was Jesse opnieuw belangrijk. Vlak voor tijd werd hij beloond met een applauswissel.

Op een wederom goed bezocht sportpark Akkermolen kreeg de oranje-witte brigade eindelijk loon naar werken. De eerste hoofdklassezege was een feit. De erehaag die de afgelopen twee seizoenen zo vertrouwd was geworden, werd na het fluitsignaal weer gevormd. Begeleid door een ovationeel applaus zochten de spelers de kleedkamer op. Op het gezicht een grijns van oor tot oor. Een overwinning met perspectief.

Zondag is Moerse Boys vrij, de week erop wacht een trip naar Limburg. RKSV Minor uit Nuth is dan de tegenstander.