Ostaayense Boys gaan internationaal

ACHTMAAL - Zondag stond er een internationale match op het programma. Om 9:30 uur werd er uit gespeeld op het sportpark Kattegat te Wuustwezel tegen de Krochten.

Door de vele afmeldingen werd het een 11 tegen 10 wedstrijd. Het 10tal van Ostaayen wist dat het in de verdediging moest. Dit was in de eerste helft dan ook het wedstrijd beeld. Ondanks de vele aanvallen van de krochten stond er slechts 4-0 op het scorebord. Nog 45 minuten had Ostaayen te gaan om de score tot een minimum te beperken. Of lef te tonen en toch voor de aanval te kiezen. Gescoord werd er in het eerste deel van de 2e helft niet. Het was een actie van de keeper van Ostaayen die zelf een counter op zette. Een 1-2tje van Stefan en Stefan resulteerde bijna in een doelpunt. De keeper omspeelde de keeper en probeerde hem binnen te schieten. Een doorgelopen verdediger gooide echter roet in het eten en wist de bal net voor de lijn te stoppen. De toon was gezet, het spelbeeld draaide om en het was Ostaayen die ondanks het ondertal kansen ging creƫeren. Stefan de R. maakte de eerste voor Ostaayen 4-1. Niet veel later lag de 2e op z'n schoen, dit schot werd echter met geluk gered door de keeper. Diverse kansjes voor Ostaayen resulteerde helaas niet in doelpunten. Rick was nog dichtbij een doelpunt maar zag zijn geplaatste schot door de keeper worden gestopt. (Volgende keer op het doel van de tegenstander Rick) Sander wist zijn directe zaalvoetbal-achtige tegenstander goed uit zijn spel te brengen door als een goed gefundeerd huis te verdedigen. Krochten wist er echter nog 2 te zetten en bepaalde zo de eindstand op 6-1. Ondanks het verlies hebben we, vergeleken bij de eerste helft een goede aanvallende 2e helft weten te spelen. [l]