"Zes heksen bij elkaar, maken een heerlijk soepje klaar..." FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT Charles van Campenhout

Halloween kindertocht in Achtmaal

ACHTMAAL – Ook dit jaar brak de Achtmaalse Halloween Kindertocht weer alle records. Met een ongekende opkomst van 133 kinderen en daarbij nog bijbehorende ouders was het een drukke boel afgelopen vrijdag daar in Achtmaal.

Er was door het comité weer een leuke route van dik 2 km uitgestippeld. Op een aantal punten kwamen de kinderen een act tegen. Zo begon het verhaal bij de waarzegster die (uiteraard) correct voorspelde dat de kinderen nog een skelet, een doodskist, een spook en andere attributen tegen zouden komen. Onderweg zagen de kinderen ook nog een trio nonnen zonder pater, een clubje heksen die danste rond de ketel, een plassende spin en waren er nét genoeg oogbal-cakejes bij de fam. Oostvogels. Ook dit jaar hadden diverse mensen rond de route weer de moeite genomen hun tuin/huis weer fraai te versieren, wat weer enorm bijdroeg aan de sfeer. Al met al weer een schitterende aflevering, mogelijk gemaakt door een flinke enthousiaste groep vrijwilligers. Want zonder vrijwilligers, acts, inschrijvers en verkeersleiders geen Kindertocht; zonder hun inzet was ook dit weer niet mogelijk geweest.

Halloween Griezeltocht
Vrijdag 1 november zijn de grotere kinderen en de volwassenen aan de beurt en zal het allemaal een stukje ruiger tekeer gaan. Ook dit jaar is het vrijwilligersteam weer gegroeid en zijn er nieuwe acts die iets leuks in petto hebben. Inschrijven en vertrek kan tussen 19.00 uur en ± 20.00 uur, wederom is startpunt café de Toekomst te Achtmaal. Ook dit jaar weer een schitterende route van ongeveer 6,5 km door het buitengebied en we durven zelfs te stellen dat er stukken tussen zullen zitten waar u nog nooit bent geweest. Vergeet in ieder geval niet uw zaklamp, reflecterend hesje en stevige wandelschoenen of laarzen mee te nemen, want ook deze keer gaan we serieus van de gebaande paden.
Mocht u nog vragen hebben: halloweentocht@home.nl. [l]