Moerse Boys laat Minor achter in mineur

ZUNDERT - Bovenop een heuvel in Nuth, te midden van het heuvelachtige Limburgse landschap, kraaide Moerse Boys voor de tweede keer dit seizoen victorie. Moerse Boys zegevierde met 2-0 en daarmee werd de busreis terug naar sportpark Akkermolen een bijzonder aangename.


Helemaal vanzelf ging het deze zondag overigens niet. Minor, counterploeg pur sang, kreeg mogelijkheden om de toch al niet geringe hoeveelheid tegendoelpunten van Moerse Boys verder te doen toenemen. Doelman Tom keepte echter een uitstekende partij. Daarbij kreeg hij meer dan eens bijval van kersvers vader Leroy, die in de tweede helft met een ultieme ingreep een tegendoelpunt voorkwam, en Sjoerd, die ondanks enkele reservebeurten uitstekend zijn mannetje stond. Hij verving de geblesseerde Sietse met verve.

Paal
Offensief had de trots van Klein Zundert aanvankelijk moeite om tot kansen te komen. Jesse kreeg op aangeven van Cas een behoorlijke mogelijkheid, maar besloot hoog over. Verder bleef het voor rust bij twee kopballetjes die niet echt dreigend waren. Minor trok zich terug op eigen helft en Moerse Boys had moeite om de het compacte blok uiteen te spelen. Te weinig beweging, te weinig creativiteit. De grootste mogelijkheden waren voor de Limburgers, die op slag van rust de paal teisterden.

Desondanks nam Moerse Boys halverwege de tweede helft de openingstreffer voor zijn rekening. De wijze waarop het doelpunt tot stand kwam, had veel weg van een afwerkoefening. Daan stak Rik weg op de rechterflank, waarna de goed spelende rechtervleugelspeler een afgemeten voorzet afleverde. Pim knikte snoeihard raak. Op dat moment tegen de verhouding in, maar desalniettemin enorm fijn. Dat Minor niet veel later een rode kaart kreeg voorgehouden, maakte de situatie van Moerse Boys nog wat aangenamer. Een charge op Pim werd bestraft met een tweede gele kaart.

Trainingsdoelpunt
Ondanks de overtalsituatie slaagde Moerse Boys er aanvankelijk niet in om de wedstrijd echt te controleren. Minor ging opportunistischer spelen en kreeg daarbij nog wat halve kansen. Wel ontstond er meer ruimte voor de voorwaartsen van De Moer. Het was opnieuw een ‘trainingsdoelpunt’ dat de oranje-witten meer ademruimte verschaften. Invaller Justin zette een aanval op, ging de één-twee aan met Daan en rondde koelbloedig af. Het was voor de jongeling zijn eerste treffer in het oranje-wit en dat werd hem meer dan gegund. Hij werd bedolven onder zijn ploeggenoten.

Met zijn eerste Moerse Boys-doelpunt besliste Justin het onderonsje op de Limburgse heuvel. Moerse Boys verzuimde om de score een nog fraaier aanzicht te geven, maar daar maalde niemand om. Met de tweede driepunter van het seizoen klom het vlaggenschip naar de veilige plek 11 op de ranglijst. En dat met twee thuiswedstrijden in het vooruitzicht. Een prima voetbaldag. Zondag tegen koploper Unitas. Aanvang 14.30 uur.[l]