Con Amore presenteert Maestro

ZUNDERT - Afgelopen zondagavond heeft u kunnen zien, hoe acht bekende Nederlanders op TV hun eerste poging hebben gedaan om vanaf de bok een groot orkest te dirigeren. Dat bleek lastiger dan gedacht. Een beetje zwaaien op de maat van een muziekopname lijkt best te doen, maar als het orkest niet vanzelf blijkt te spelen en alleen op aanwijzingen van hun Maestro reageert wordt de taak een stuk ingewikkelder.

Des te meer is de moed te bewonderen van onze vijf bekende Zundertenaren, die op 23 november het stokje overnemen van dirigent Jan-Hubert Janssens.

Monique Rombouts, John Frijters, Twan Zopfi, Barry Joosen en Gerard van Hassel zijn zich enthousiast aan het voorbereiden op deze uitdaging.
Tijdens deze avond zullen zij allen twee werken dirigeren, één nummer is instrumentaal en wordt door Accordeonvereniging Con Amore uitgevoerd. In de tweede ronde moeten de Maestros’ niet alleen het orkest dirigeren, maar komt er ook nog een koor bij. De zangers van Zangvereniging Unanime uit Zundert voegen met hun stem een extra dimensie toe aan de werken.

Een deskundige jury, bestaand uit de dirigenten van Con Amore en Unanime, Jan-Hubert Janssens en Maartje Knoop, als ook de Belgische dirigent en slagwerker Sander van der Kloot zullen de vaardigheden en muzikale interpretatie van de kandidaten beoordelen.

Wilt u onze 'Maestros’ een hart onder de riem steken? Noteer dan alvast zaterdag 23 november, 20.00-23.00 uur in Gemeenschapshuis Wierenbos te Wernhout.[l]