Over het randje bij de Galderse Meren. FOTO A. WOUTERS
Over het randje bij de Galderse Meren. FOTO A. WOUTERS A. Wouters-foto

Trappistentrappers dik tevreden over veldtoertocht

WERNHOUT - Heerlijk weer voor een toertocht, een hele mooie opkomst, een parcours dat er goed bij lag, een gemoedelijke sfeer en een EHBO die werkeloos mocht toekijken. Tevredenheid alom bij de deelnemers en bij de organisatie.

Met twee concurrerende toertochten in de nabije omgeving was de opkomst van bijna 800 ingeschreven deelnemers boven verwachting. Daarnaast reden ook erg veel eigen clubleden mee. Er was geen enkele wanklank te horen, het liep op rolletjes van begin tot eind en dat is een mooie beloning voor de grote inspanningen die de organisatie en de vele vrijwilligers geleverd hebben.
De talrijke verkeersregelaars hebben echt een groot compliment verdiend. Zij stonden niet alleen goed en op strategische plaatsen opgesteld, hun optreden was ook adequaat en doortastend wat de veiligheid maar ook de doorstroming en daarmee het fietsplezier zeker ten goede kwam.

Het Parcours
Net buiten Wernhout werd de Aa of Weerijs een stuk gevolgd om dan over de landerijen en via het Frans Baantje en Oekel richting Galderse Meren te gaan. Het plaatselijk toch wat zompige grasland in deze eerste fase van de rit zabberde behoorlijk aan je bandjes en was daarmee misschien wel het zwaarste gedeelte van de rit. De langste afstand maakte een ommetje door het Mastbos waar het prima fietsen was over de droge paden en bospadjes. Dit gebied sluit bijna naadloos aan op de Galderse Meren waar ervoor gekozen werd om op het randje te rijden, lekker dicht langs het water en ook daar fietste het erg goed, niet te nat maar ook niet te droog. Daarna werd midden door Galder koers gezet richting de pauzepost bij Meersel Dreef. De hersteldienst op de pauzeplaats stond er niet voor niets, met enige regelmaat moesten er grotere of kleinere reparaties worden uitgevoerd variërend van het bijstellen van een schijfrem tot het vervangen van een loszittend zadel waar de eigenaar overigens erg blij mee was, het verliezen van je zadel kan immers behoorlijk pijnlijk zijn.

Na de pauze
Nu was het eigenlijk de bedoeling om het MTB parcours van de Mosten te rijden, helaas was dit door onvoorziene omstandigheden niet mogelijk waardoor de rit iets korter werd dan gepland was maar dat mocht de pret niet drukken. Via de Meirseweg werden de Gooren en Krochten bereikt waar nog hele mooie kilometers te fietsen waren met vaak ook technische gedeeltes daarin. Nog een stukje langs de Beek en via de Molendreef werd dan de achterzijde van café van T bereikt waar het Wernhouts dweilorkest de Blaosaoze klaarstond voor een sfeervol muzikaal onthaal van de vermoeide deelnemers die daar zichtbaar van opvrolijkten.
Eenmaal binnen bij van T stond een lekkere kop soep te wachten en was er volop gelegenheid om wat na te genieten. Sommigen namen dat nagenieten wel heel serieus want het bleef nog erg lang onrustig bij van T, maar toen was fietsen al bijzaak geworden. De prachtige actiefoto's zijn te vinden op www.trappistentrappers.nl

Programma
Zondag 3 november staan de veldrijders voor de keuze of ze naar Roosendaal of Terheijden zullen gaan. Vertrek is in ieder geval om half 9 bij café van T. De wegploeg fietst de winterronde, misschien in twee groepen maar misschien ook niet. Zij vertrekken om 9.00 uur.[l]