Moerse Boys verliest ongeslagen status na 644 dagen

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag een kansloze thuisnederlaag geleden tegen GVV Unitas. De ongeslagen koploper uit Gorinchem opende al vroeg in de wedstrijd de score en slaagde er vervolgens in de wedstrijd te controleren. Nooit maakte Moerse Boys aanspraak op een resultaat. Unitas won met 0-2 en maakte daarmee een einde aan de imposante thuisreeks van de oranjehemden.

Verliezen op eigen veld, dat was het oranje-witte vlaggenschip al even niet meer gewend. De Klein-Zundertse supporters die alleen thuisduels bezoeken, waren haast vergeten hoe een nederlaag voelde. Ruim een jaar en negen maanden bleef Moerse Boys ongeslagen voor eigen publiek. Vaak werd er overtuigend gewonnen, soms kroop het door het oog van de naald. Op 28 januari 2018 was MOC’17 de laatste ploeg die een mineurstemming veroorzaakte op Akkermolen. Moerse Boys was toen nog tweedeklasser, het lijkt een eeuwigheid geleden.

Een volgende thuisnederlaag kwam met de week dichterbij, zoveel was zeker. Gelet op de twee achtereenvolgende promoties werd het steeds lastiger om de thuisserie een vervolg te geven. De tegenstand werd immers steeds sterker. Vandaag, exact 644 dagen na de verliespartij tegen MOC’17, stapte Unitas als winnaar van het veld in Klein-Zundert. Gelatenheid maakte zich meester over sportpark Akkermolen, ietwat gedesillusioneerd zochten de supporters na afloop de warmte van de kantine op.

Passeren

Op de overwinning van de Gorinchemse opponent was bijzonder weinig aan te merken. Unitas kwam als koploper naar Akkermolen en voetbalde ook als koploper. De lijstaanvoerder werd in het zadel geholpen door een vroeg doelpunt. Jay-jay Meierdres, oud-speler van onder meer Baronie en Halsteren, stond haast op de achterlijn gepositioneerd, toen hij zich voorbij Leroy en doelman Tom slalomde. Eenvoudig schoof hij de bal vervolgens tegen de touwen. Een bijzonder fraai staaltje passeren van de aanvaller.

In het vervolg had Moerse Boys regelmatig de bal, maar doelgevaar bleef uit. Wat ook niet in Klein-Zunderts voordeel speelde, waren de blessuregevallen van Sjors en Daan. Eerstgenoemde middenvelder moest al na vijf minuten worden vervangen met een pijnlijke knie, een klein half uur later moest ook Daan met een blessure naar de kant. Nog voor rust had trainer Jurgen al twee van zijn wisselmogelijkheden moeten gebruiken. Allesbehalve een ideale situatie.

Gelukkig doelpunt

Geen mogelijkheden in de eerste helft, amper kansen in het tweede bedrijf. Ook na rust konden de oranjehemden de Gorinchemse defensie zelden verontrusten. Unitas maakte de wedstrijd dood, gedisciplineerd maakten de bezoekers de voorwaartsen van Moerse Boys onschadelijk. Via een gelukkige treffer – een van richting veranderd afstandsschot – kwam het op een 0-2-voorsprong. De wedstrijd leek daarmee beslist.

Joris kreeg nog een kopkansje, terwijl een scherpe voorzet van Bart ternauwernood door de Unitas-goalie tot hoekschop kon worden verwerkt. Maar daarbij bleef het ook wel. Moerse Boys gaf weinig weg, maar Unitas had de luxe van de voorsprong. Zij hoefden niet, Moerse Boys kon niet.
De oranje-witten waren deze zondag niet bij machte het de tegenstander lastig te maken. Dat zal ongetwijfeld niet voor het laatst zijn dit seizoen, omdat de Hoofdklasse nou eenmaal clubs van een bepaald niveau herbergt. Geen reden tot paniek. Zondag mag Klein-Zunderts vlaggenschip het startschot geven voor een nieuwe thuisreeks. Het Limburgse SV Meerssen komt dan op bezoek. [l]