KBO Kring Zundert armoede in Zundert

ZUNDERT - De gezamenlijke KBO afdelingen in de gemeente Zundert nemen het initiatief om gezamenlijk het thema armoede ter hand te nemen.

In de gemeente Zundert komt armoede waarschijnlijk in dezelfde mate voor als in de rest van Nederland. Vaak is armoede de oorzaak van een verminderde gezondheid, verminderde mobiliteit en daardoor ook eenzaamheid. De KBO's van kring Zundert hebben het initiatief genomen het thema verder te verkennen. We willen ook onderzoeken wat we samen met andere instanties en organisaties kunnen doen om armoede terug te dringen en de gevolgen daarvan te beperken. Ook vinden we dat veel partijen al actief zijn op dit terrein en al actie ondernemen. Tegelijkertijd constateren we dat de verbinding tussen de partijen er lang niet altijd is. We willen alle betrokken partijen bij elkaar brengen zodat in gezamenlijkheid er een plan van aanpak voor de hele gemeente Zundert wordt ontwikkeld. "Samen kunnen we meer"

Gesprekken
Drs. Lowie van Doorninck, Docent en onderzoeker bij de Academie voor Gezondheidszorg van Avans leidt het thema in. Hij specialiseerde zich in "de blauwe zones", gebieden waar de levensverwachting aanzienlijk hoger ligt dan in Nederland. Wat kunnen we daarvan leren? Daarnaast was hij negen jaar als wethouder werkzaam in Malle Beleidsverantwoordelijke voor de thema's ouderen en armoede.
Wethouder Zopfi geeft een toelichting op het gemeentelijke beleid van Zundert en van de gemeente waar Zundert mee samenwerkt. Daarna gaan we met de vertegenwoordigers van de uitgenodigde welzijnsinstellingen, kerken en organisaties die actief zijn op het armoedegebied met elkaar in gesprek, wie doet al wat, welke verbinding kunnen we leggen, tot welk actieplan komen we samen? Welke afspraken maken we samen?
We hebben, naar ons inzien, alle betrokken organisaties via een brief uitgenodigd aanwezig te zijn en mee te doen maar mochten we toch nog iemand, of een organisatie vergeten zijn, of wilt u meer weten over deze middag neem dan contact op met de secretaris van kring Zundert: Jan Aarts 0648673905 of via jmaarts@ziggo.nl.
Samen kunnen we armoede en de gevolgen ervan terugdringen. [l]