Spel stilgelegd door de scheids. FOTO ROY KOEKEN
Spel stilgelegd door de scheids. FOTO ROY KOEKEN Roy Koeken

Ostaayense Boys speelt plaatselijke derby

ACHTMAAL - 'Een Derby is een sportwedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad of regio. Derby's zijn over het algemeen meer beladen dan reguliere wedstrijden'. Zondag stond dus zo'n Derby op het programma. Ostaayense Boys thuis tegen plaatsgenoot Stan v. Eekelen.

Vanaf de aftrap was het al snel duidelijk, beide teams stonden fel en gingen vol voor de winst. Kansen voor beide teams in het begin van de wedstrijd. Het was Stan v. Eekelen die voor de eerste echte dreiging zorgde. Maar door attent verdedigers- en keeperswerk wisten ze niet tot scoren te komen. Ostaayen was enkele malen dreigend over de rechterflank wat helaas net niet in een doelpunt resulteerde. Tegen de verhouding in was het toch Stan v. Eekelen die de 0-1 op het scorebord te zette. Een sfeeractie van de supporters van Ostaayen, d.m.v. een rookbom af te steken, was rede voor de leidsman om het spel even stil te leggen. Nadat de rook was opgetrokken kon het spel worden hervat. Ostaayen kwam vervolgens fel uit de rook. Een aanval over rechts van de talenten van spelers makelaar Piet Raiola wisten de stand op gelijke hoogte te brengen, 1-1 dit was tevens de rust stand.

Beide teams voerde in de rust een aantal wissels door, het was Ostaayen die hier het snelst op inspeelde en met diverse kansen de voorsprong in de lucht had hangen. Dit liet dan ook niet lang op zich wachtten, een assist van Naut op de Ruijtter die hem beheerst binnen wist te tikken, 2-1, Dit moesten we vast zien te houden! Echter was de koploper niet gekomen om te verliezen en ging dus vol in de tegen aanval. De eerste aanvallen werden nog gestopt maar een van richting veranderd schot ging de verre hoek in 2-2. In de 71e minuut een wissel aan de kant van Ostaayen, Ruud V. werd ingebracht en dit was tevens zijn debuut voor de Ostaayense Boys. In het verdere verloop kon een verre ingooi van v. Eekelen door de Ostaayense verdediging niet helemaal lekker worden weggewerkt, hier profiteerde van Eekelen dan ook van 2-3.

De wedstrijd begon op zijn eind te lopen en Ostaayen ging nog vol voor een punt. Diverse aanvallen leidde helaas niet tot een doelpunt. Al was de Ruijtter er in de dying seconds nog heel dicht bij. Zijn schot belande in het zijnet.

Helaas geen overwinning, maar gezien de opkomst van de supporters, de sfeeracties en de felheid van de wedstrijd kunnen we spreken over een geslaagde Derby![l]