Deelnemers voor de start van de KiKa Marathon van Zundert 2019. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT
Deelnemers voor de start van de KiKa Marathon van Zundert 2019. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT Charles van Campenhout

KiKa Marathon haalt meer dan 2500 Euro op

ZUNDERT - Zondag 3 november stond voor de vierde keer de Marathon van Zundert op het programma. Een grote ronde van 42 kilometer en 195 meter langs vele mooie plaatsen die onze gemeente herbergt. In 2016 gekscherend en uit nood geboren omdat een andere marathon niet doorging en de organisator in de maand oktober van dat jaar elke zondag een marathon wilde lopen; dit jaar uitgegroeid tot een evenement met meer dan 50 deelnemers waaronder lopers en begeleidende fietsers. Nieuw ten opzichte van de andere jaren was dat er een goed doel namelijk KiKa (Kinderen Kankervrij) aan werd gekoppeld.

Al waren de weersvoorspellingen de hele week niet al te best, het begon zondagochtend met een klein zonnetje en een temperatuur van rond de 13 graden: ideaal loopweer dus. Bij de start aan de Luiterweg 1A hadden zich een kleine 30 lopers en loopsters verzameld die rond 11 uur samen met 5 fietsers en twee honden door een grote groep enthousiaste supporters uitgewuifd werden. De voorop uitgezette en met de fiets verkende route voerde via de Luitert over de Raamberg en Raamloop richting de Pannenhoef waar een deel van het blauwe wandelpad werd betreden. Vanuit de Pannenhoef ging de tocht verder door de Hazenmeren richting landgoed de Moeren en café in den Anker. Via de Moersebaan werd over een zandpad Herberg 't Pannenhuske bereikt en liep de reeds uitgedunde groep verder door de Buisse Heide. Met de koepel op de achtergrond werd richting de Angorahoeve gesneld om vervolgens de Heiningstraat in te gaan richting Achtmaal. Over de Achtmaalseweg het dorp door op de Nieuwmoer op aan en via de Laveibos en de Eendekooi de vergezichten in. Het weer was inmiddels minder geworden en het begon flink door te regenen: de Maatjes hulden zich in nevelen. Door het drassige zandpad van de Graauwvenstraat werd de Groenestraat bereikt. De vaste kern van de groep was inmiddels weer aangevuld met verse lopers waardoor het tempo omhoog kon. Over Ostaayen ging het naar Wernhout waar een kleine lus naar Zundert werd gemaakt om aan het juiste aantal kilometers te komen. Met een zeer welkome versnapering aan de Wernhoutseweg in de maag, over Maalbergen de Krochten in en via de Gaard, het Frans Baantje en de Waayenbergstraat weer richting Zundert alwaar vers bloed klaar stond om de laatste kilometers mee vol te gaan maken. Op het van Goghpleintje werd het beeld van de gebroeders van Gogh begroet en snelde de groep over de fietsbrug Klein Zundert in. Met nog een uitstapje richting Vagevuurstraat konden de laatste 700 meter in 1 rechte lijn worden afgelegd. Net na de klok van half 4 finishte de groep aan de Luitertweg waarbij ze werd opgewacht door een groot aantal supporters. Er waren voldane, opgewekte en blije gezichten te zien. Zeven deelnemers legden de hele afstand af: Joost van Caam, Twan Zopfi, Daniel Elst en zijn hond Lady deden dat lopend; Jaap Elst, Marcel Elst en Sjaak Jochems met de fiets.

De meeste deelnemers en supporters bleven nog even nakletsen met een soepje, broodje en een drankje en keerden daarna snel huiswaarts om op te warmen en na te genieten van een geslaagd evenement.

Lijkt het je leuk volgend jaar ook mee te lopen op een tempo tussen de 9 en 10 km/u? Zet dan alvast zondag 1 november 2020 in je agenda.

Bedrag
En, wat is er opgehaald voor KiKa? Stond de teller op zaterdagmiddag nog op 850 Euro, met de finish in zicht ging die over de 2500 Euro! Mocht u nog willen sponsoren? Graag! https://www.actievoorkika.nl/kika-marathon-van-zundert-2019.