Door de drassige weilanden in Terheijden. Foto Gerard van Vugt
Door de drassige weilanden in Terheijden. Foto Gerard van Vugt Gerard van Vugt

Trappistentrappers gaan door het slijk

WERNHOUT - De wegploeg mag zich sinds het begin van het winterseizoen nog steeds verheugen op een hele mooie opkomst, zondag stonden er weer 31 leden bij van T om op pad te gaan. De eerste en tevens ook de snellere groep telde elf man en de tweede groep telde er twintig.

Beide groepen reden de gewone Winterronde van ongeveer 70 km. Soms is het zo dat je niks te melden hebt, gewoon een vlotte verlopen rit waarin lekker gefietst werd zonder dat zich noemenswaardige gebeurtenissen voordeden en eigenlijk zijn dat de beste ritten (om te fietsen, niet om over te schrijven).

Veldrijders
Net als in voorgaande jaren was ook deze 26e editie van de veldtoertocht van de Audax Club uit Roosendaal favoriet bij de Trappistentrappers. De meesten van ons rijden deze tocht al vele jaren en omdat er nagenoeg niets aan verandert levert de rit weinig verrassingen op. Dat neemt niet weg dat het toch heel leuke is om hier te fietsen, met name het heuvelachtige gedeelte door de Rucphense Bossen blijft een uitdaging. Met 43 km een relatief korte toertocht waardoor verschillende clubleden moeiteloos op de fiets heen en terug reden waarbij dan ter hoogte van de Lange Schouw de route werd opgepikt. Het parcours was prima te rijden ondanks de regen van afgelopen zaterdag. In Terheijden werd echter ook goed gefietst door onze clubleden. Deze tocht kende een zwaar begin door de drassige weilanden die al snel in modderpoelen veranderden onder de druk van zoveel fietswielen. De deelnemers moesten behoorlijk door het slijk, sommigen met vallen, opstaan en doorgaan. In de loop van de rit kwam ook de technische kant volop aan de orde, een mooi gevarieerd parcours dat zeker de moeite waard was.

Verschil
Hoewel de verschillen tussen mountainbiken en veldrijden aanzienlijk zijn scheren wij gemakshalve alles over één kam. Als we zondags een veldtoertocht rijden noemt de ene het mountainbiken en de andere noemt het veldrijden maar we rijden allebei hetzelfde parcours en genieten er evenveel van. Het belangrijkste is dat het ontzettend leuk is om te doen en je lekker sportief buiten bezig bent. Mooi ook dat het helemaal niet leeftijdsafhankelijk is, er zijn beginnelingen die mountainbiken dat het een lieve lust is maar er zijn ook zeventigers die het nog steeds niet kunnen.

Programma
De wegploeg vertrekt zondag 10 november om 9.00 uur, in één of twee groepen maar dat is afhankelijk van de opkomst. De opkomst is op haar beurt afhankelijk van het weer en het verloop van het 25 jarig jubileumfeest zaterdagavond van en bij café van T.
De veldrijders kunnen naar Ossendrecht of naar Brecht en zij vertrekken om 8.30 uur.[l]