Infoavond van Dorpsraad Achtmaal.
Infoavond van Dorpsraad Achtmaal. Foto:

College B&W aanwezig op infoavond Dorpsraad Achtmaal

ACHTMAAL - Traditiegetrouw organiseert de Dorpsraad Achtmaal weer hun informatieavond waarin zij het reilen en zeilen van Achtmaal zullen toelichten op woensdag 13 november 20.00 uur in MFA 't Gouwe Hart in Achtmaal. Deze keer wordt het een zeer bijzonder editie omdat zoals het er nu uitziet het gehele college van B&W aanwezig zal zijn.

De nieuwe burgemeester en dorpsgenoot Joyce Vermue zal zich persoonlijk aan u voor stellen deze avond. Daarnaast zijn de wethouders Patrick Kok, Johan de Beer en Twan Zopfi de hele avond aanwezig om al uw prangende vragen proberen te beantwoorden (onder voorbehoud dat de agenda's van de wethouders niet veranderen).

Programma
Het programma zal er als volgt uitzien:
Korte terugblik: De Dorpsraad zal u meenemen in een terugblik van het afgelopen jaar en aangeven wat de plannen zijn voor het komende jaar. Ook heeft er een bestuurswijziging plaatsgevonden waarover u deze avond wordt geïnformeerd.
Glasvezel: Zoals u wellicht weet is er een voornemen om de gehele gemeente Zundert te voorzien van een glasvezel netwerk. Deze nieuwe digitale snelweg is onontbeerlijk om voor nu, maar zeker in de toekomst veilig en snel te kunnen blijven internetten, TV kijken, bellen etc. Rita van Klamthout zal een presentatie verzorgen waarin ze u duidelijk en laagdrempelig uitlegt wat een glasvezelnetwerk voor u kan betekenen. De bedoeling is om u zo te informeren dat u bewust kunt kiezen of u wilt aansluiten en zo ja, hoe en welke keuzes hebt u.
Burgemeeste: Deze avond ook aanwezig onze kersverse burgemeester Joyce Vermue. Zij zal u niet vermoeien met een zwaar inhoudelijke speech, maar ze zal zich kort aan u voorstellen als burgemeester van Zundert en natuurlijk als nieuwe inwoner van Achtmaal.
In gesprek met de wethouders: Er zal deze avond ook een interview plaatsvinden met de 3 wethouders van Zundert. Zij zullen bevraagd worden over bouwen, wegenonderhoud, etc. etc. Tevens geven zij u de gelegenheid vragen te stellen.
Buurtpreventie: Natuurlijk is er zoals altijd een korte terugblik van het afgelopen jaar met betrekking tot de Buurtpreventie. Tevens zal de nieuwe wijkagent Rick van den Belt aan u worden voorgesteld. Ook hier is voldoende gelegenheid vragen te stellen aan de buurpreventie en de wijkagent.
Graag tot ziens op woensdag 13 november in het MFA Achtmaal. De zaal is open vanaf 19.45 uur. U bent allen van harte welkom! [l]