De zaak telt een oppervlak van ruim 2.000 m2. FOTO HELEEN VERBURG
De zaak telt een oppervlak van ruim 2.000 m2. FOTO HELEEN VERBURG Foto: Heleen Verburg

Nooit weggeweest, toch keert Hubo terug in Zundert

ZUNDERT - Op 7 november 1986 opende Hubo Oomen in Klein Zundert de deuren. In de jaren die volgden groeide de zaak door en veranderden zowel de namen van de zaak als de locatie. Precies 33 jaar later, wederom op 7 november, keerde de naam Hubo terug op de gevel van deze service bouwmarkt.

DOOR HELEEN VERBURG

Van 1986 tot 2003 stond de zaak aan de Klein Zundertseweg. Toen die locatie te klein werd voor de familie Oomen, verhuisde bouwmarkt naar de huidige locatie aan de Meirseweg in Zundert. De naam veranderde na 16,5 jaar in BigBoss Bouwmarkt. In 2008 werd het door een fusie een Multimate. Toch bleef men in de volksmond nog steeds spreken over 'de Hubo' als men bouwmaterialen nodig had. En zo kreeg de standvastige Zundertse bevolking na wederom 16,5 jaar uiteindelijk toch hun zin want men kan nu wederom spreken van 'de Hubo'. De aanhouder wint.

Maatwerk

Voor eigenaren Marlies en Piet Oomen maakt het eigenlijk niet zoveel uit hoe hun zaak heet. "Wij blijven gewoon onverminderd doorgaan met het leveren van maatwerk en goede service", zegt Piet. Klanten kunnen bij de Hubo terecht voor perfect zaagwerk van vele houtsoorten. Achter in de werkplaats staat een grote zaagmachine om tot op de millimeter nauwkeurig te kunnen werken. Verder kan de klusser bij Hubo terecht voor een goed advies en vooral ook voor maatwerk. Maatwerk als het gaat om (inbouw)kasten. "Vertel ons hoe uw kast eruit moet zien en hoe groot hij moet zijn", vervolgt hij. "U krijgt hem dan precies zoals u hem voor ogen heeft." Hubo levert ook maatwerk als het gaat om zonweringen (zowel voor binnen als buiten), raamdecoraties, horren en verf, precies op kleur gemaakt. "Daar zijn we heel sterk in en daar doen we het voor. We komen desgewenst ook graag bij u thuis om alles op te meten en als het dan door ons in de werkplaats naar uw wens is gemaakt, komen we het piekfijn installeren. Half werk komt u bij ons niet tegen."

Ervaren team

Inmiddels telt de zaak een oppervlak van ruim 2.000 m2 en werkt er een zeer ervaren team vijftien medewerkers. "Die hebben het goed naar hun zin bij ons, er is heel weinig verloop waardoor de klant steeds dezelfde gezichten tegen komt. En dat geeft vertrouwen", aldus Piet Oomen, wiens zoon Jesper klaarstaat om de zaak over te nemen.

Innovatie

Naast alle doe het zelf artikelen en het maatwerk dat de Hubo levert, zijn er ook eigentijdse ontwikkelingen. Er is een webshop (bereikbaar via de algemene Hubo website). Hubo kan uw bestelling zelf thuis bezorgen dan wel deze per post naar u verzenden. Voor grotere doe het zelf klussen kunt u ook vragen of Hubo medewerkers u aan huis helpen of adviseren. Vol trots vertelt Piet Oomen: "Al 33 jaar staan wij voor maatwerk en goede service. We gaan nu een mooie zwartgele toekomst tegemoet maar we blijven wie we altijd zijn geweest: een breed opgezette bouwmarkt voor alle inwoners van Zundert. We kunnen alles leveren, daarvoor hoeven de mensen echt niet naar de stad te gaan."[l]