Mtb veldtoertocht Rijsbergen gaat niet door

RIJSBERGEN - Het Brabants landschap heeft geen vergunning verleend voor de mtb veldtoertocht in Rijsbergen, die gepland staat op 17 november.

De tocht wordt al jaren georganiseerd door WV Sporting Oekel is samenwerking met Fietsclub Kees van Boxel. Dit jaar zou voor het eerst de start en inschrijving bij Connie’s Café aan de Kruispad te Rijsbergen zijn. Daarvoor stond de tocht al jaren bekend als de mtb veldtoertocht in Galder.

In 2018 is de organisatie voor het eerst uitgeweken naar een ander parcours via Galderse Meren, Mastbos, de Vloeiweide en de Pannenhoef, omdat in de Ulvenhoutse bossen geen toestemming werd verleend voor een attractief parcours. In 2018 was de vergunning van het Brabants Landschap voor de Vloeiweide en de Pannenhoef geen enkel probleem en het parcours was aantrekkelijk voor de deelnemers.
Het besluit van het Brabants Landschap was daarom een grote teleurstelling en tegen alle verwachtingen in. Het beleid van het Brabants Landschap is aangescherpt en er wordt vanaf 2019 nog maar één activiteit per maand toegestaan. Voor 24 november was al eerder vergunning verleend aan fietsclub Prinsenbeek. Sporting Oekel en Fietsclub Kees van Boxel zijn in overleg met het Brabants Landschap om in 2020 wel tot een geschikte datum te komen en de jarenlange traditie van de mtb veldtoertocht te kunnen voortzetten. Voorlopig zit er dit jaar niks anders op, dan zo’n 1000 mtb-ers teleur te stellen. [l]