Drukke, gezellige tijden voor St. Cecilia

RIJSBERGEN - De komende weken zijn gezellig druk voor Muziekvereniging St. Cecilia. Momenteel is er een grote groep kinderen bezig met een AMV (algemene muzikale vorming)-cursus bij juf Eveline. En een aantal kinderen volgen zelfs al les op een instrument.

Een vijftal leerlingen, welke al langer bij de vereniging zitten, zijn afgelopen zaterdag voor hun A-diploma theorie opgegaan. Over twee weken krijgen Pieter, Tijn, Nina, Robin en Malik de uitslag, we duimen voor een goede uitslag.

Op zaterdag 7 december zal Fiene opgaan voor haar A-diploma praktijk, alvast veel succes. De groep, welke al meespeelt in de jeugdband, heeft een vol programma. Eerst repeteren met de eigen band en vervolgens repeteren met de Concertband. Want alle leerlingen doen ook mee aan RICH-ameezing in januari. De concertband onder leiding van René Hendrickx heeft dus een meer dan vol programma voor januari. Er is een groot aantal nummers wat gerepeteerd dient te worden en vanaf volgende week maandag komt de zang ook erbij. Echter is er eerst nog een volle zondag voor de boeg.

Zondag 17 november zal de concertband de viering om 10.30 uur in de St. Bavo kerk muzikaal opluisteren. Dit ter ere van de beschermheilige: St.Cecilia. Dit zal uiteraard gebeuren met lichte, herkenbare muziek. Na deze dienst zal St. Cecilia een andere heilige verwelkomen in Rijsbergen, namelijk St. Nicolaas. Dit weekend is er dus een mogelijkheid om St. Cecilia te zien en te horen. [l]