Ostaayense Boys pakt de winst

ACHTMAAL - Nadat zondag de ruiten ontdooid waren vertrok Ostaayen met een selectie van 14 man richting Liesbos om te gaan voetballen tegen UBZ2000. Een wedstrijd die misschien wel punten op kon gaan leveren voor Ostaayen gezien de behaalde resultaten in het verleden.

Beide teams kwamen in het begin van de wedstrijd niet helemaal in hun spel. Het spelbeeld was vooral, lange en diepe ballen voor beide partijen. De eerste kansen waren er voor UBZ. Na een minuut of 12 was er een overtreding van Ostaayen, dit gebeurde net binnen de baklijn wat resulteerde in een strafschop voor UBZ. Zowel de keeper als de strafschop nemer moesten een beslissing maken. In de hoek? Links of rechts, hoog of laag? Of toch gewoon door het midden? Voor beide dezelfde beslissing. Het schot, hard door het midden, keeper bleef staan en stopte de bal. Zo bleef de stand 0-0. Ontsnapt aan een achterstand, dus zelf maar eens in de aanval. Een paar kleine kansen waren er voor spitsen duo Naut en Job maar deze wisten niet tot scoren te komen. Piet (Bambi) Rombouts was nog een aantal keren gevaarlijk mee naar voren gegaan met een corner, maar had helaas iets te veel tijd nodig om tot een goed schot te komen. Zo werd er met 0-0 de rust in gegaan.

Dreigend voor goal
Het spelbeeld bleef de tweede helft in grote lijnen zoals in de 1e helft, lange ballen naar voren. Naut en Ronnie waren een aantal keren dreigend voor de goal maar tot een voorsprong kwam het niet. Defensief stond Ostaayen goed opgesteld en wisten ze de spits van UBZ weinig ruimte te geven. Na 75 minuten werd de voorhoede bij UBZ aanvallend gewijzigd en was Ostaayen even zoekend naar de juiste positie, dit leidde in korte tijd tot diverse gevaarlijke tegen aanvallen en zelfs tot een tegen doelpunt, deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Wederom ontsnapt aan een achterstand. De extra tijd was inmiddels ingegaan, een verre uittrap van de keeper kwam na 2x stuiteren bij Ronnie aan de andere kant van het veld in de 16, Ronnie twijfelde geen moment en wist de keeper te verrassen door hem tussen de benen door te schieten. 0-1 Lang hoefde Ostaayen daarna niet in de verdediging, kort na de goal werd er afgefloten. 3, misschien wel gestolen punten gingen mee in de tas richting Ostaayen. Komende zondag zijn we vrij. [l]