Petra Bastiaensen.
Petra Bastiaensen. Foto:

Café Malawi - Zundert helpt Nicole

Petra Bastiaensen is een van de leden van het aanbevelingscomité dat de hulpactie Café Malawi voor het kinderhuis van Nicole van Elteren steunt. Petra is kinder- en jeugdpsycholoog en woont in Zundert.

'Wat mij zo raakt aan het werk van Nicole, is dat ze haar eigen ambities volledig opzij zet om de kinderen daar te helpen. Nicole parkeert als het ware haar eigen leven om hen een toekomst te geven. De onvoorwaardelijke liefde en inzet van zo'n jonge vrouw, in de bloei van haar leven, dat ontroert mij enorm.

Het mooie van dit project is dat de kinderen, zodra het weer kan, teruggaan naar hun dorp en familie. Nicole neemt tijdelijk de cruciale zorg over. Als hulpverlener weet ik hoe ingrijpend het is voor kinderen als ze uit huis geplaatst worden. Hun vertrouwde wereld valt weg, en hoe zeer wij als volwassenen ook zeggen: daar was van alles mis, het was toch hùn wereld. Ze verliezen de verbinding.

Je kan er cynisch over doen en zeggen dat het een druppel op de gloeiende plaat is. In ons eigen land kunnen we ook maar een derde van alle kinderen in de jeugdzorg helpen. Maar dat is geen reden om achterover te leunen. Je kunt ook zeggen: we helpen in ieder geval een derde. Daar hebben we invloed op en doen we ons best voor. Ieder kind telt. Hier, maar ook daar.'

Op 28 december wordt er in Zundert een benefietavond gehouden om geld in te zamelen voor het kinderhuis van Nicole van Elteren. Voor meer informatie:

www.afrianafoundation.org.[l]