Speciale editie van Café Brein Zundert

ZUNDERT - Volgende week donderdag, 28 november, is het weer de vierde donderdag van de maand en dat betekent dat er dan weer een editie plaatsvindt van Café Brein Zundert. Dit keer een speciale, want tijdens deze bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van de Gemeente Zundert informatie verstrekken en toelichting geven op een aantal vragen die door de bezoekers van Café Brein eerder werden gesteld.

Vragen als: "Wat kan ik verwachten van de gemeente als ik hulp nodig heb; Zijn er mogelijkheden om financiële steun van de gemeente te krijgen bij chronische ziekte; Wanneer heb je recht op vergoeding van de deeltaxi en is er wel afstemming en communicatie tussen de diverse instanties als UWV, pensioenvoorzieningen, Gemeente e.a. als het gaat om zaken die chronische zieken aangaan?".

Op deze en een aantal andere vragen zal door de medewerksters van het Loket Elz van de Gemeente Zundert, Marlon Schijvenaars en Ine Verdonk, nader worden ingegaan. Daarnaast zijn zij bereid om na hun inleiding in te gaan op concrete vragen die vanuit de aanwezigen gesteld kunnen worden.

Bijeenkomsten

Café Brein Zundert staat open voor iedereen die betrokken is bij NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Dat kunnen uiteraard NAH-cliënten zelf zijn, maar ook personen uit hun omgeving als familieleden, mantelzorgers, verzorgende etc.

NAH staat voor de gevolgen van een beroerte, een hersentumor, een ongeval, MS, Parkinson of een andere aandoening waardoor hersenletsel is ontstaan. Gezien het thema van het komende Café Brein is het bijwonen van deze bijeenkomst wellicht ook voor familieleden en mantelzorgers extra interessant om bij te wonen.

De bijeenkomsten van Café Brein zijn steeds gratis toegankelijk en de eerste consumptie is als altijd voor rekening van de initiatiefgroep. Café Brein wordt overigens als Burgerinitiatief door de Gemeente Zundert ondersteund.

De plaats van handeling, steeds de vierde donderdag van de maand, deze keer dus op 28 november, van 15.00 tot 17.00 uur bij Café Proeftijd (voorheen De Roskam) aan de Molenstraat in Zundert.[l]