FOTO'S CHARLES VAN CAMPENHOUT
FOTO'S CHARLES VAN CAMPENHOUT Foto: Charles van Campenhout

Welkom Sinterklaas!

KLEIN ZUNDERT - Sinterklaas is weer in het land. Afgelopen zondag al kwam de Goedheiligman samen met zijn Zwarte Pieten naar Klein Zundert, Zundert en Rijsbergen om de kinderen te begroeten.

Het was weer één groot feest! In Klein Zundert en Zundert mocht de Sint ruim 450 kinderen begroeten en honderden tekeningen in ontvangst nemen. In de ochtend werden Sinterklaas en de Hoofdpiet al zittend in een bank opgeschept door een shovel en bij 't Stokperdje afgezet. Hier stonden vele kinderen al luid zingend te wachten. Samen met burgemeester Joyce Vermue werden de Sint en alle Zwarte Pieten op deze manier hartelijk verwelkomd. Vervolgens kon in een gezellig aangekleed Stokperdje de zitting beginnen. Terwijl de kinderen in groepjes aansloten in de rij, konden de andere wachtende kinderen naar hartenlust nog wat kleuren, knutselen of lekker ontspannen een filmpje kijken. De Zwarte Pieten maakten er met de leiding van 't Stokperdje weer een fantastisch feestje van! Uiteindelijk waren rond 12.30 alle kinderen bij Sinterklaas geweest en met een goed gevulde snoepzak en gezonde mandarijn weer op weg naar huis.
Danstalent

Na de zitting bij 't Stokperdje konden de Sint en zijn Zwarte Pieten even rusten. Rond 14.30 uur vertrokken ze voor een gezellige rondrit naar Cultuur entrum De Schroef. Onder professionele muzikale begeleiding van Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak werd Sinterklaas in een koets richting De Schroef gebracht. Vele nieuwsgierige Zundertenaren kwamen even buiten kijken naar deze mooie optocht om de Sint toe te zwaaien. Eenmaal aangekomen bij De Schroef werd Sinterklaas opnieuw verwelkomd door de burgemeester. Sinterklaas mocht daarna ook bij De Schroef weer honderden tekeningen in ontvangst nemen.

'Vele Zundertenaren zwaaiden de Sint even toe'

Later op de middag zorgde Triple-S Dance nog voor een super gaaf en energiek optreden op het podium. Dit resulteerde in een trotse Sinterklaas en vele trotse ouders, opa's en oma's. Wat een danstalent in Zundert! Nadat de laatste kinderen - hun snoepzak vastklampend - naar huis toe gingen, was het ook voor de Sint tijd om weer te vertrekken.[l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding