Aansluiten op de singletracks.
Aansluiten op de singletracks. TT

Opkomst bij Trappistentrappers blijft goed

WERNHOUT - De animo om op de weg te fietsen blijft onverminderd groot en als de weersomstandigheden niet teveel verslechteren zou dat best nog een tijdje zo kunnen blijven.

Met 23 man ging men zondagochtend in één groep van start voor de inmiddels welbekende Winterronde. Onderweg sloten nog enkele clubleden aan waardoor de groep op 27 kwam. Splitsen in twee groepen had gekund maar het is geen verplichting. Het tempo in één groep ligt wat lager omdat iedereen mee over moet kunnen maar het voordeel is dat je veel minder kopwerk hoeft te doen en dat is ook niet verkeerd. Er werd dan ook prima gefietst, zo goed zelfs dat op het laatst via Schijf nog een lusje bij werd gepakt zodat ze met ruim 82 km op de teller en zonder enig oponthoud terug in Wernhout kwamen.

Veldrijders
De veldrijders groep telde tien man toen zij om half negen in Wernhout vertrokken. Op de fiets naar Kalmthout om daar deel te nemen aan de Stephan Aerts Classic, de jaarlijkse veldtoertocht van het Antwerp ATB Team. Daarnaast reed ook minstens een tiental clubleden op eigen gelegenheid hier naar toe waarvan sommigen op de fiets en anderen met de auto. Al bij al was er een stevige delegatie Trappistentrappers aanwezig. Het was er behoorlijk druk en daar zal het uitvallen van de toertocht van Sporting Oekel zeker aan bijgedragen hebben. Filevorming op de singletracks was het gevolg en dat drukte het tempo voor de meesten wel een beetje. Een van onze clubleden moest vol in de ankers en ging daarbij over de kop maar kon de rit toch voortzetten, zij het wel met een dikke lip. Verder was er nog een lekke band te melden en een kapotte derailleur. Dat laatste kon ter plekke door een handige Harry met een noodreparatie worden opgelost. Het was behelpen maar het voldeed om er weer mee thuis te komen al moest deze deelnemer wel in een vast verzetje blijven rijden. Een aantal leden nam na de pauze een verkeerde afslag waardoor ze 15 km door de bossen van Ossendrecht misliepen, jammer maar wel lekker snel klaar. Een mooi parcours, de temperatuur viel alleszins mee en met de aanwezigheid van een lekker zonnetje was het gewoon prima fietsen.

Programma
Zondag 24 november vertrekken onze veldrijders om 8.30 uur op de fiets bij café van T. Zij rijden door de Molenstraat naar Rijsbergen om dan ter hoogte van Effen het parcours op te pakken van de veldtoertocht van Prinsenbeek. Liefhebbers kunnen dus onderweg aansluiten, zorg dan wel dat je op tijd klaarstaat. Ook in Woensdrecht en in Nieuwmoer kun je zondag een veldtoertocht rijden.
De wegploeg vertrekt op de vaste tijd en plaats, om 9.00 uur bij café van T.[l]