Inschrijving A/B Driebandenkampioenschap Zundert geopend

RIJSBERGEN - Sinds vorig jaar wordt het driebandenkampioenschap van Zundert zowel voor de A als de B-klasse georganiseerd door biljartvereniging Oefening & Vermaak. In de week van 3 t/m 7 maart zal de finale plaatsvinden in zaal Victoria gelijktijdig voor de A als de B spelers.

De voorwedstrijden zijn gepland van 6 januari t/m 17 februari. Na aanmelding krijgt u de informatie over de exacte speeldata, hierbij kunt u opgeven wanneer u verhinderd bent. Voor nieuwe deelnemers A en B geldt, dat u woonachtig bent in de gemeente Zundert. Omdat de A en B- klasse gelijktijdig worden gespeeld en er dus geen promovendi zijn van de B naar de A (dit jaar) zijn alle deelnemers van vorig jaar gerechtigd om deel te nemen (dus in principe geen degradanten uit het kampioenschap van vorig jaar). Voor nieuwkomers in het A toernooi geldt dat er een aantoonbaar gemiddelde moet zijn van het vorig kampioenschap. Dit jaar komt dat neer op 0,853. Hierbij geldt de omrekeningsfactor van de KNBB.

Deelname aan de B staat open voor alle deelnemers, die niet zijn gedegradeerd naar de C-klasse. De eerste drie uit de eindstand van het C kampioenschap. Voor 'nieuwe deelnemers' geldt een aantoonbaar toelatingscriterium: Op 2.10 tafel 0,441; Op 2.30 tafel 0,400; Op 2.84 tafel 0,270. De organisatie houdt zich het recht, om na opgave van het aantal deelnemers wijzigingen aan te brengen in bovenstaand criterium. Om tijdig te kunnen starten met de voorbereidingen graag opgeven voor 1 december bij Loek Havermans, loekhavermans@home.nl, tel. 076-5970741. [l]