René Maas. FOTO RIET PIJNAPPELS
René Maas. FOTO RIET PIJNAPPELS Foto: Riet Pijnappels

René Maas is een van de leden van het aanbevelingscomité dat de hulpactie Café Malawi voor het kinderhuis van Nicole van Elteren steunt. Hij is directeur van bouwbedrijf Maas-Jacobs.

"Ik sta honderd procent achter deze hulpactie voor Nicole. Een meisje van haar leeftijd, dat zich zo bevlogen en belangeloos inzet in een ver land, dat vind ik heel indrukwekkend. Als ondernemer weet ik hoe het is om ergens voor te knokken, maar zij doet dat zonder eigen gewin, en dat is heel bijzonder. Daar neem ik mijn petje voor af. Natuurlijk kun je zeggen, het is maar een druppel op de gloeiende plaat, maar zo'n druppel kan wel een hele plas worden. En als niemand iets doet, gebeurt er nooit wat. Afrika wordt vaak 'het vergeten continent' genoemd, maar ook 'het continent van de toekomst'. Nicole draagt op haar manier een steentje bij aan die toekomst. Ik hoop wel dat haar project een steviger fundament krijgt. Dat is een volgende stap.

Ik hoef de armoede daar niet per se met ogen te zien om er een voorstelling van te kunnen maken. Ik heb voldoende inlevingsvermogen om het project een warm hart toe te dragen. Juist omdat dit een klein project is, weet ik dat het geld direct bij de kinderen komt. Ik hoop van harte dat de Zundertse gemeenschap de benefietactie zal steunen!"

Op 28 december wordt in Zundert een benefietavond georganiseerd om geld in te zamelen voor het kinderhuis van Nicole van Elteren. Meedoen? Mail naar cafemalawi2019@gmail.com.