Okki Rombouts en Rien van Dijk dragen met trots de Gregoriuspenning. FOTO CHARLES LUIJTEN
Okki Rombouts en Rien van Dijk dragen met trots de Gregoriuspenning. FOTO CHARLES LUIJTEN Foto: Charles Luijten

(CHAPEAU) Onderscheidingen voor Okki Rombouts en Rien van Dijk
(KOP) Dienst in Sint Bavokerk krijgt feestelijke slot

RIJSBERGEN - Na een luidkeels zingen van het lied 'Lang zullen ze leven' verlaten de kerkgangers zondag de Rijsbergse Sint Bavokerk. Hun eerbetoon was gericht aan Okki Rombouts en Rien van Dijk die door diaken Jan van Steenoven ieder een Gregoriuspenning kregen uitgereikt.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Het was feest binnen de gelederen van het gemengd koor Voluntate, waar Okki Rombouts en Rien van Dijk respectievelijk hun 55-jarig en 40-jarig lidmaatschap vierden. Beiden ontvingen de Gregoriuspenning voor hun tomeloze vrijwillige inzet ten behoeve van de Sint Bavoparochie. Het lintje waaraan de medaille is bevestigd, heeft dezelfde witgele kleuren als de kerk. Het parochiekoor luisterde de dienst op met Gregoriaanse gezangen, maar eindigde met een welgemeend 'Lang zullen ze leven', waarbij alle gelovigen uit volle borst meezongen.

Dubbel feest

Daarna was in de Harmoniezaal gelegenheid om de gedecoreerden de hand te schudden. Okki Rombouts, zij is alt binnen het koor, doet het vanwege haar leeftijd de laatste tijd wat kalmer aan. Maar ze is dan ook 'pas' 88 jaar oud. Haar mede-koorlid Rien van Dijk is achttien jaar jonger. Wanneer we de jaren tellen dat hij eerder bij nog een tweetal koren was aangesloten, doet tenor van Dijk niet onder voor Rombouts.

'Parochiekoor Voluntate vierde ook het feest van Sint Cecilia, patroon van de kerkmuziek'

Het parochiekoor Voluntate vierde zondag ook het feest van Sint Cecilia, patroon van de kerkmuziek. Het koor houdt dan gewoonlijk haar jaarlijkse teerdag, dus er kon in dit geval van een dubbel feest worden gesproken.[l]