Moerse Boys meest
gelukkige met gelijkspel

ZUNDERT - Vier doelpunten, twee rode kaarten, eerlijk verdeeld. Nee, saai was het middagje Hoensbroek zondag allerminst. Moerse Boys en EHC/Heuts deelden de koek na een wedstrijd die meer enerverend was dan goed. Gezien het wedstrijdverloop moest Klein-Zunderts vlaggenschip daarmee het meest tevreden zijn.

Dat Moerse Boys niet met lege handen terugkeerde uit Limburg, had het dan vooral te danken aan de sluitpost. Bij twee situaties vertolkte Tom een heldenrol. Een van die situaties was dus een strafschopmoment, dat zomaar het breekpunt van de wedstrijd had kunnen zijn. Leroy vergreep zich bij een 1-1-tussenstand aan een tegenstander en moest inrukken met zijn tweede gele kaart. De toegekende strafschop werd door Tom gekeerd, waarna Bart ternauwernood de rebound onschadelijk maakte.

In de absolute slotfase etaleerde Tom opnieuw zijn klasse, toen zijn ploeg alsnog de bietenbrug op dreigde te gaan. Een steekbal vanaf de middelste linie spleet de Moerse Boys-defensie uiteen, wat resulteerde in een vrije doortocht voor een Limburgse voorwaartse. Tom verkleinde zijn doel uitstekend en voorkwam met zijn been een zekere verliespartij.

Op sportpark De Dem was Moerse Boys al vroeg op achterstand gekomen. Na zeven minuten lag de bal al in het net. Een middenvelder sneed door het hart van de defensie en legde vervolgens breed. Afwerken was voor zijn medespeler kinderspel.

Over en weer vielen in het vervolg kansen te noteren. Daan verzuimde een vlotte counter om te zetten in een treffer, terwijl Sietse aan de overzijde met een ultieme sliding erger leed voorkwam. Op slag van rust kwam De Moer vervolgens langszij. De bal kwam in een overvol strafschopgebied tegen een Limburgse arm, waarna Daan de strafschop vol vertrouwen in het dak van het doel schoot.

Na rust kwamen de in het zwart getooide bezoekers sterk uit de kleedkamer, resulterend in een mogelijkheid voor Sem. De middenvelder slaagde er net niet in om een steekpass van Rik langs de keeper te schuiven. Juist toen Moerse Boys wat meer initiatief nam, volgde de uitsluiting van Leroy. Aanvankelijk redde Tom vervolgens de meubels, maar zo’n twintig minuten voor tijd kwam de gastheer dan toch op voorsprong. Uiterst behendig werd Tom verschalkt.

Oliedom

In het vervolg vertolkte de aanvoerder van EHC een negatieve hoofdrol. Hij liet zich een kwartier voor tijd gemakkelijk vallen op de linkerflank en veinsde een blessure, waarna de scheidsrechter hem een gele kaart voorhield. Het betekende dat ook de thuisclub verder moest met tienen, omdat de aanvoerder bij het vieren van de 2-1 ook al een gele kaart had ontvangen omdat hij onaardige woorden riep richting spelers van Moerse Boys. Het moet een van de meest domme rode kaarten in het amateurvoetbal zijn geweest.

In een verhitte en spannende slotfase knokte Moerse Boys zich vervolgens naar de gelijkmaker, die op bijzonder fraaie wijze tot stand kwam. Pim ontving de bal op een meter of 25 van het vijandelijke doel en trapte het speeltuig met veel gevoel over de sluitpost tegen de touwen. Met de hele ploeg, inclusief reserves, werd de treffer gevierd. In het open slot dat resteerde kon het duel beide kanten op, maar een beslissing bleef uit. Mede door toedoen van Tom.

Moerse Boys hield zodoende één punt over aan de confrontatie met EHC/Heuts. Door het gelijkspel blijft Moerse Boys veertiende. Op naar zondag, wanneer op Akkermolen RKSV Halsteren de tegenstander is. [l]