De winnaar van Con Amore's Maestro: Barry Joosen. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT
De winnaar van Con Amore's Maestro: Barry Joosen. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT Foto: Charles van Campenhout

Prachtige MAESTRO-avond met een zwart randje

WERNHOUT - Meer dan een jaar was Con Amore bezig met de voorbereidingen van deze show. Er is achter de schermen hard gewerkt aan de vormgeving, de filmpjes, de aankleding. Het orkest, zangkoor Unanime en natuurlijk onze Maestro’s hebben veel geoefend. De laatste week bestond uit gezamenlijke repetities, de opbouw van het podium en de generale repetitie op vrijdag. Muzikanten en Maestro’s waren er zaterdag ochtend helemaal klaar voor.

Toen bereikte Con Amore het verdrietige nieuws, dat hun mede-oprichter, erevoorzitter en trouwste fan Jac Mouws deze ochtend was overleden. En hij had zich nog zo verheugd om “zijn clubke” te horen deze avond! In overleg met de familie is besloten om de show wél door te laten gaan, dat was met zekerheid ook de wens van Jac geweest.

Met een kleine wijziging in het programma werd de avond geopend met het lievelingslied van Jac: ‘One Moment in time’. En daarna kon de show beginnen!
Con Amore opende de avond met hun dirigent Jan-Hubert Janssens, vervolgens werden door presentatrice Els Machielsen de kandidaten een voor een voorgesteld en mochten zij laten zien wat hun leiderschapskwaliteiten zijn.

Dirigenten
Alle vier dirigenten toonden zonder twijfel muzikaliteit en hadden zich ieder op hun manier voorbereid op hun taak.
John Frijters had een geheel eigen stijl, maar genoot zichtbaar op de bok. Jury-voorzitter Jan-Hubert complimenteerde hem voor het feit, dat het hem gelukt was, tijdens het spelen een glimlach op de gezichten van de muzikanten te toveren. Gerard van Hassel dirigeerde met veel inleving zijn nummers en wist ook het zangkoor Unanime op een meeslepende manier te integreren en aan te sturen.
De derde kandidate, Monique Rombouts, moest helaas door ziekte afmelden. Haar nummers werden overgenomen door Maartje Knoop en Jan-Hubert Janssens. Zij beoordeelden ook samen met de belgische Sander van der Kloot de uitvoeringen van de vier Maestro’s.
Wethouder Twan Zopfi was na twee rondes de eerste finalist. Hij kreeg de enige 10 van de avond voor zijn uitstekende slagtechniek.
Uiteindelijk werd in deze finale Barry Joosen door jury en publiek tot winnaar gekozen. De jury bewonderde zijn energie en zijn lef, om heel duidelijk de leiding te nemen in de muziek en dit ook over te kunnen brengen op de muzikanten. Hij mocht aan het einde de gouden baton in ontvangst nemen.

De avond werd met een gezamenlijk gespeeld, gezongen en gedirigeerd “Thank you for the music” afgesloten.

Alle Maestro’s hebben het fantastisch gedaan, Con Amore is ontzettend trots op hun prestatie!
Maestro’s, Jury, Unanime, alle helpende handen en natuurlijk het talrijk aanwezige enthousiaste publiek hartelijk bedankt voor deze onvergetelijke avond! [l]