Wernhout houdt de punten in eigen huis

WERNHOUT - Op de laatste zondag van november was vv Noordhoek te gast in Wernhout.

In het eerste half uur was Wernhout de betere ploeg. In de 13e minuut de eerste grote kans voor Wernhout. Een minuutje later een mooie vrije trap van Davey die via de bovenkant van de lat over ging. Kort hierna een voorzet van Davey die in de zestien net werd gemist door Mathieu en voorbij de tweede paal door Karel hoog werd over geschoten. Net voor het half uur het eerste gevaar van de gasten. Hierna ging Wernhout tot de rust toe wat onrustiger spelen en was er telkens te snel balverlies.

Na de rust kwam Wernhout na een klein uur op voorsprong. Een mooie aanval via Davey en Mathieu die de bal goed op maat terug gaf aan Davey die met een bekeken schot langs de Noordhoekse keeper Wernhout aan de leiding bracht, 1-0. Hierna schakelde Noordhoek een tandje bij en kreeg het een paar goede mogelijkheden. De eerste, een vrije trap op een meter of 25, was een streep die door Gijs met de voeten werd gered. Een paar minuten later een schot dat voorlangs ging en Wernhout kwam hiermee goed weg. Toch kwamen de gasten met enig geluk even later wel langs zij. Een diepe bal van Noordhoek werd door Thijs met het hoofd dusdanig van richting verandert dat de uitlopende Gijs hierdoor kansloos was, 1-1. Wernhout toonde zoals het de laatste weken vaker doet veerkracht en trok het in het laatste gedeelte van de wedstrijd alsnog de overwinning naar zich toe. In de 70e minuut kopte Leroy, uit een corner van Thijs, de bal terug voor de goal op Chris die met zijn kopbal de lat raakte. Vijf minuten later was het dan toch raak voor Wernhout, Chris bediende Mathieu in de ruimte en die tikte de bal op het laatste moment langs de wijfelend uitgelopen Noordhoek-keeper in het netje, 2-1. Noordhoek zette nog aan voor een slotoffensief en Gijs redde nog goed op een schot in de laatste minuut maar de zege kwam niet meer in gevaar. Door de overwinning stijgt Wernhout naar plek 7 richting de subtop. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen koploper Nieuw Borgvliet op het programma.