Zondag cyclocross Sporting Oekel op Tiggeltseberg Rijsbergen

RIJSBERGEN - Wielervereniging Sporting Oekel organiseert op zondag 8 december voor het tweede jaar de cyclocross voor de West-Brabantse veldritcompetitie op het terrein rond de Kinderboerderij de Leijhoeve aan de Tiggeltsebergergstraat in Rijsbergen. Vorig jaar is de cyclocross verhuisd van het buitengebied bij Oekel naar de rand van het dorp aan de Tiggeltseberg, nabij het sportpark van Rijsbergen. Dat bleek succesvol en de ambiance was goed.

Door ervaren cyclocrossers van Wielervereniging Sporting Oekel is een parcours uitgezet van 2,5 km dat aantrekkelijk is voor de renners en het publiek en waar de gelegenheid is tot het nuttigen van een warme of koude drank bij kinderboerderij de Leijhoeve. Het parcours voert door het bosgebied en weiland van de Tiggeltseberg en nodigt uit tot spectaculaire wedstrijden voor de renners en publiek. De finish is gelegen aan een verharde weg aan het Van Mensvoortpad.
Het programma begint om 10.45 en eindigt om ongeveer 16.30 uur.

Categorieën
Alle jeugdcategorieën vanaf 5 t/m 16 jaar komen aan bod. Daarna volgen de dames, een mtb-wedstrijd, de senioren 50+ en 40+ en daarna eindigt het programma met de categorie 17+. Aan deze veldritcompetitie nemen ruim 400 cyclocrossers deel, verdeeld over de categorieën. De plaatselijke Rijsbergse favorieten bij de jeugdcategorieën zijn Kai Jochems en Rens Schalk. Rens Schalk staat op dit moment op de tweede plaats in het algemeen klassement van deze wintercompetitie. Bij de categorie 17+ worden Dennis Herijgers en Davy van der Sande als plaatselijk favoriet aan de start verwacht.
Voor Wielervereniging Sporting Oekel is de cyclocross dit jaar na de openingskoers voor de BWF het tweede wielerevenement in Rijsbergen. De geplande veldtoertocht op 17 november bij Connie’s Café kon vanwege het ontbreken van een vergunning geen doorgang vinden. Met de wielerevenementen draagt de vereniging naast het actieve fietsen ook bij aan de organisatie van de regionale wielersport. Hiermee is de vereniging op de fiets en voor de fiets actief. Fietsers en of vrijwilligers, die zin hebben om aan te sluiten bij Sporting Oekel zijn altijd welkom. Er wordt het hele jaar actief gefietst. [l]