Vrolijke snoetjes op het Kennedyplein. FOTO LISETTE STAAL
Vrolijke snoetjes op het Kennedyplein. FOTO LISETTE STAAL Lisette Staal

Sinterklaas bedankt alle Rijsbergse kinderen voor geweldig kinderfeest

RIJSBERGEN - In een stralend zonnetje kwam Sinterklaas, samen met zijn Pieten op zondag 17 november om 12.30 uur aan in Rijsbergen. Op het Kennedyplein hadden zich al zo'n 200 kindjes verzameld die op de klanken en danspasjes van Basickx al goed in feeststemming waren.


Met Harmonie St.Cecilia en Basichx voorop ging het vervolgens in een vrolijke optocht door een mooi versierde Hogestraat richting de Weeghreyse waar Sinterklaas en burgemeester Vermue kennis maakten met elkaar.
Daarna was het nog maar een klein stukje wandelen naar Koutershof waar de Harmonie nog een laatste liedje speelde, waarna Basickx het stokje overnam. Na een aantal mooi gedanste liedjes waren kinderen en ouders klaar voor het Sinterklaasfeest in Koutershof.

Kinderdisco, schminken, kleuren en natuurlijk wat lekkers te snoepen van Piet. Maar het allerbelangrijkste was natuurlijk het bezoek aan Sinterklaas op het grote podium. Aansluiten in de rij, de trap op, even een praatje met Piet en dan eindelijk dat bezoekje aan Sinterklaas. Voor de één superspannend, voor de ander hét moment om het volledige verlanglijstje door te nemen of een mooie tekening aan Sint te geven. Voor elk kind t/m groep 5 had Sinterklaas even tijd, waarna met een goed gevulde snoepzak en een cadeautje het bezoekje werd afgerond. Het bleef nog lang gezellig druk in Koutershof!

Dank je wel
Het sinterklaascomité wil de ruim 300 kinderen, hun ouders en familieleden bedanken voor dit mooie Sinterklaasfeest en feliciteren een aantal kinderen met hun gewonnen prijs. Met de kleurwedstrijd wonnen Guus Boomaerts, Suze v/d Wijngaard, Fenna Verheijen en Quint Bakker. Sophie Herijgers raadde met 585 bijna het juiste aantal pepernoten in de pot (590) en won een mooie knuffeltijger.

Het Sinterklaascomité zegt Dank Je Wel aan iedereen die dit feest mede mogelijk gemaakt heeft. De collectanten voor hun inzet tijdens de jaarlijkse huis-aan-huis-collecte en de inwoners van Rijsbergen voor hun gulle gift, de verkeersregelaars die alles in goede banen leidden, familie Vermeeren voor hun gastvrijheid, de schminkgroep in de ochtend die de puntjes op de i zetten, Bon Appetit waar we elk jaar weer de bonnetjes mogen uitdelen, inwoners Hogestraat voor hun mooie versiering, Basickx en Harmonie St.Cecilia voor de vrolijke noot en danspasjes, Koutershof voor hun hulp en gastvrijheid tijdens het gehele weekend, DJ Marc voor de geslaagde kinderdisco, de schminkers in de middag voor de vele vrolijke snoetjes, alle Pieten en natuurlijk Sinterklaas.

Versterking
Om ook in 2020 weer een mooi Sinterklaasfeest te kunnen organiseren, is het Sinterklaascomité op zoek naar versterking. Vind je het leuk om in het weekend van de intocht (21/22 november 2020) te helpen of wil je vanaf het begin meedenken (september t/m november ongeveer 5 vergaderingen), stuur dan een mailtje naar rijsbergensint@gmail.com en het comité neemt contact met je op. [l]