Achtmaal komt niet verder dan een gelijkspel

ACHTMAAL - Achtmaal heeft in de uitwedstrijd tegen Neerlandia niet de 3 punten mee naar huis genomen.

In het eerste kwartier begon Achtmaal goed en kwam het meerdere keren op rechts gevaarlijk door, het ontbrak alleen aan de juiste voorzet. Al had Chiel van Nispen na 2 minuten al de 0-1 op het scorebord kunnen zetten, maar de keeper van Neerlandia tikte de bal corner. Na dat kwartier kon Achtmaal steeds minder het spel maken en werd er tot de rust vrijwel niets meer gecreƫerd. Tot net voor rust Roel Jongenelis de bal perfect klaar legt voor Dave Schoenmakers, die helaas van dichtbij naast schiet. Met 0-0 werd er thee gedronken in het warme keetje. Na rust werd Neerlandia met lange ballen steeds gevaarlijker en zo scoorde ze uit een counter ook in de 60e minuut de 1-0. Achtmaal was even de kluts kwijt en kwam niet meer aan voetballen. Het spelbeeld bleef wel hetzelfde, Achtmaal de bal en Neerlandia probeerde te counteren. Grote kansen waren niet op 1 hand te tellen. In de 75e minuut kreeg Achtmaal een corner, de bal viel in de 5 en via een scrimmage werd het dan toch nog 1-1. Het bleef bij 1-1 waardoor Achtmaal dure punten laat liggen, na aanloop naar de wedstrijd van volgende week. White Boys komt dan op bezoek op het Sportpark op de Buntweg, dus alle supporters trek je groene sjaal aan en zet eventueel ook je groene muts op en kom Achtmaal aanmoedigen. Let op: aanvang wedstrijd is 14:00 uur!