Stoeterij Stal Doorstap moet sterk De Distels voorrang verlenen

ZUNDERT - Zaterdagavond 23 november was biljartcentrum De Distel in Roosendaal geheel bezet. Dat betekent dat op 29 biljarts actief werd gespeeld door jong en oud.

In een geweldige sfeer moest het team Stoeterij Stal Doorstap het opnemen tegen De Distel Biljarts 4. Thuisspeler Erik Nieuwenhuijse was blij met zijn invalbeurt en begon hierdoor zeer voortvarend aan zijn partij tegen Fons Havermans. Na 20 keer opstaan nam Erik al een voorsprong van 10 punten. Bij de 44e beurt stond het scorebord op 21-18 in het voordeel van de biljarter uit Roosendaal. Met een sublieme serie van 4 pakte Erik 2 partijpunten, 2-0 voor het thuisteam. Op de andere tafel was Distelspeler Stephan van Hooff een maatje te groot voor Hans v.d. Heiden. Na 53 beurten kwam de Distel via 25-19 op 4-0. Na de onderbreking demonstreerde de Belg Dirk Hermans van Stoeterij Stal Doorstap zijn kunnen tegen Johan Bosters. In 25 beurten zette Dirk de klok op 9-20. Via 10-25 kon Hermans in de 37e beurt een grote overwinning boeken met 30 om 16, bravo! Op het andere biljart waren nog mogelijkheden op een gelijkspel. Jack Martens nam een kleine voorsprong van 10-13 tegen Tony de Greef. Na 50 beurten kwam Tony met 25-24 aan de leiding en kon in de slotfase van de partij als eerste aantikken. Met 30-27 werd de Greef matchwinnaar, 6-2.

Het Zundertse biljartteam zal binnenkort een doorstap moeten maken om uit de gevarenzone te komen. Eerste mogelijkheid is dinsdag 10 december thuis tegen Eekhoorn 5 en vervolgens uit in Oudenbosch op zaterdagmiddag tegen Veilingzicht.[l]