Tactische wijziging helpt Moerse Boys niet aan overwinning

ZUNDERT - Jurgen Arnouts kwam met een 5-4-1-formatie op de proppen tegen Halsteren, één van de topkandidaten in de Hoofdklasse voor de titel. Maar ondanks deze aanpassing, moest Moerse Boys toch een 0-1 nederlaag slikken op het eigen sportpark.

Het was ijzig koud, maar wederom liep Akkermolen warm voor de tweestrijd tussen Moerse Boys en Halsteren. Natuurlijk kende iedereen het gezegde dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. In BNDeStem werd door Halsteren-aanvoerder Bierkens nog gesproken over een angstgegner en met name in de tweede helft, toen Moerse Boys opportunistischer ging spelen, kreeg de oranje-witte brigade enkele mogelijkheden om deze naam eer aan te doen. Maar het zat er deze zondag niet in.

De wedstrijd begon met een grote kans voor Rik, die vanuit een vrije trap van Daan over kopte. Maar naar mate de eerste helft vorderde, werden de bezoekers sterker. Eerst wist Tom nog een venijnig schot met de voet te keren, maar na 22 minuten moest hij toch capituleren. In eerste instantie kon hij de inzet van Marijnissen nog stoppen, maar in de rebound wist Idabdelhay de bal toch tegen de touwen te krijgen. Daarna werd Halsteren enkele keren dreigend, maar vond het onze sluitpost steeds op hun weg. Ondertussen moest Jesse nog voor rust helaas geblesseerd het strijdtoneel verlaten.

De tweede helft kenmerkte zich met name door het feit dat Moerse Boys wel gevaar wist te stichten vanuit vrije trappen en corners, maar de scherpte ontbrak om het laatste zetje te geven. Halsteren werd hierdoor wel teruggedrongen, maar ze wisten toch ongeschonden het eindsignaal te halen. Moerse Boys leverde veel strijd en bleef proberen, maar het bleef bij proberen en kleine kansjes voor Daan, Joris, Pim en Bart. Helaas.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht op het programma. Hopelijk weer met veel supporters langs de lijn. Aanvang aldaar om 14.00 uur.

Zaalvoetbal

Maandag 23 december zal het jaarlijkse zaalvoetballen plaats gaan vinden. Let op! Dit jaar voor het eerst met alle teams van O7 t/m O15 op 1 dag! Om dit in goede banen te leiden zullen de leiders inventariseren hoeveel leden er per team mee doen.

Bingoavond

Het is weer zover. De jaarlijkse bingoavond op maandag 23 december voor de O7 t/m O11 in de kantine van De Moerse Boys! Zet maar alvast in jullie agenda want het gaat een gezellig avond worden met frietjes en een leuke bingo. Voor meer info over verslagen, programma’s of activiteiten verwijzen wij u graag naar onze website: www.moerseboys.nl. [l]