Eenzaam en alleen op de lange afstand.
Eenzaam en alleen op de lange afstand. gvg

Trappistentrappers feesten en fietsen

WERNHOUT - Met het jaarlijkse teerfeest op zaterdagavond was het niet zo verwonderlijk dat de opkomst zondagochtend wat lager was. Vooral de leden van de wegploeg lieten het een beetje afweten, de veldrijders waren beter vertegenwoordigd.

De feestcommissie had een gezellige avond in petto voor de deelnemers aan ons jaarlijkse teerfeest. Als we het dan hebben over een gezellige avond vol spel, zang en dans moet u zich daarbij niet de jaarlijkse bingoavond van een kerkkoor voorstellen. De Goedheiligman, hoe kan het anders in deze tijd van het jaar, had ook tijd vrijgemaakt voor deze feestelijkheden en was dan ook vrij uitdrukkelijk aanwezig. Het werd een feestavond die duurde tot in de late uurtjes of vroege uurtjes, net hoe je het bekijkt. Onder het motto ’s avonds de man, ’s morgens de man stonden een aantal van de uitbundige feestvierders enkele uren later alweer in de ontnuchterende vrieskou klaar om met de groep op pad te gaan, de hoofdpijn ging vanzelf over.

Zondagsritten
De veldtoertocht in Brecht voerde de deelnemers zo ongeveer langs dezelfde route als enkele weken terug maar dan in tegenovergestelde richting. Toen was het een alleraardigste rit en dat was nu dus niet anders, het parcours was prima te fietsen en eenmaal wat gewend aan de ochtendkou viel ook dat best wel mee. Zoals wel vaker bij een veldtoertocht had ook hier het extra stuk voor de langste afstand weinig spectaculairs te bieden. Het was eigenlijk voornamelijk kilometers verzamelen om aan de zestig te komen, over lange paden rondom het militair domein van Wuustwezel, eenzaam en alleen, jezelf afvragend waar de rest gebleven was.
Een veel grotere groep van meer dan twintig clubleden was naar Rucphen gefietst om deel te nemen aan de Rogelli veldtoertocht van FC Brabantia. In tegenstelling tot vorige week werden er geen valpartijtjes of materiële problemen genoteerd terwijl het toch druk genoeg was. Het parcours lag er prima bij zoals we dat gewend zijn in de Rucphense bossen en dat er zo af en toe in file moet worden gereden over de singletracks, ook daar raken we aan gewend. Leuk dat de deelnemers al een voorproefje konden nemen van het officiële NK Veldrijden parcours (12 januari 2020) en als ware profs de trappen op mochten stormen, of strompelen in sommige gevallen.

Bij de wegploeg stonden slechts tien deelnemers aan het vertrek maar binnen een kilometer na de start sloten nog twee renners aan en ergens onderweg pikte ze er nog eentje op. Fietsend op de weg heb je meestal meer last van de kou, zeker met een noord-oosten wind erbij, stevig doortrappen was de enige oplossing om een beetje warm te blijven. Met dertien man werd dan de Winterronde tot een goed eind gebracht.

Programma
Zondag 8 december kunnen de veldrijders naar de toertocht van Wouw en ook in Baarle-Hertog is er eentje. Deze laatstgenoemde ging in voorgaande jaren van start bij Camping Ponderosa in Ulicoten, met de vernieuwde startplaats vanaf KVV Dosko aan de Molenbaan is ook de route geheel vernieuwd. Vertrektijd en vervoer kan het best onderling geregeld worden.
De wegploeg vertrekt om 9.00 uur bij café van T in Wernhout.[l]