Ostaayense Boys mogen de wei weer in

ACHTMAAL - Na 2 weken niet gevoetbald te hebben mochten de Ostaayense Boys het afgelopen zondag thuis op gaan nemen tegen Liesbos 1. Bij een temperatuur net onder het vriespunt druppelde de Boys de verwarmde kleedkamer binnen. Het veld was nog iets wat bevroren maar bespeelbaar.

Zo werd er om 10.00 uur begonnen aan de wedstrijd. De eerste kans was er voor Ostaayen al na een minuut spelen. Een schot werd afgevuurd vanaf de 16 en werd ternauwernood gestopt door de keeper. De toon was gezet en Ostaayen bleef de druk erop houden. Na een aantal kansen voor beide teams kwam Liesbos 1 na een minuut of 20 per ongeluk op voorsprong. Een slechte voorzet belande via binnenkant paal rechts, binnenkant paal links net achter de lijn. 0-1. Korte tijd later stond het plots 0-3 voor Liesbos 1. Een strakke assist van Denzel dwars door de defensie die daarmee de Ruijtter bediende, deze ronde feilloos af. 1-3. Letterlijk op slag van rust wist Liesbos bij de eerste paal te scoren vanuit een corner. Met een 1-4 achterstand aan de thee.

In de 2e helft werden er wat wissels doorgevoerd. Tevens een keepers wissel. Sander mocht het doel gaan verdedigen. Het was Liesbos die als eerste het net weer wist te vinden. Waarna Ostaayen iets terug ging komen in de wedstrijd. Kort na het tegen doelpunt werd een verre uittrap van Sander binnen gewerkt door Ronnie. 2-6. Plots scoorde Liesbos in korte tijd 2x achter elkaar waardoor Ostaayen tegen een 2-8 achterstand aan keek. Een strak voor gegeven voorzet over de grond waar de strik al om zat van Stefan S. op Stefan de R. bepaalde de eindstand. 3-8.

Een wedstrijd op sportief vlak zoals het hoort te zijn. Onder het genot van een stevige beat en lekker koude biertjes hebben beide teams op Ostaayen er nog een 3e helft aangeplakt. Gezelligheid in de bittere kou. Ook deze 3e helft werd gewonnen door Liesbos 1. Zondag spelen we uit tegen KPJ Etten om 10.00 uur.[l]