Goed bezochte bijeenkomst van Café Brein Zundert

ZUNDERT - Cafe Brein Zundert heeft een informatiebijeenkomst georganiseerd over wat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voor haar doelgroep, personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), zou kunnen betekenen. Tijdens deze bijeenkomst verstrekten de WMO-consulenten, die werkzaam zijn bij Loket Etz van de Gemeente Zundert en Etten-Leur, Ine Verdonk en Marlon Schijvenaars, uitvoerige informatie over wat de WMO chronisch zieken op allerlei facetten van ondersteuning te bieden heeft.

Veel bezoekers van de bijeenkomst hadden concrete en praktische vragen voor de consulenten, zoals onder meer over de mogelijkheden voor ondersteuning van huishoudelijke taken en problemen op het terrein van vervoer en financiële zaken. Aan de hand van de presentatie leiden de consulenten de aanwezigen langs allerlei mogelijkheden die de WMO te bieden heeft. Daarnaast werd de gelegenheid geboden voor de bezoekers van Café Brein om op een later tijdstip een afspraak met de consulenten te maken om het over persoonlijke vragen en problemen te hebben.

Tijdens de bijeenkomst bleek overduidelijk dat de bezoekers grote behoefte hebben aan dat persoonlijke contact met de WMO-consulent en dan wel steeds met dezelfde functionaris, zodat hun verhaal en hun vagen niet steeds opnieuw verteld hoeven te worden. Ook bleek er grote behoefte te bestaan aan kortere wachttijden tussen de vraag om een gesprek en het concrete gesprek op zich. Die wachttijd werd veelal als veel te lang ervaren.

De informatieverstrekking werd door de bezoekers van Café Brein en de overige belangstellenden zeer op prijs gesteld en de beide WMO-consulenten kregen veel waardering voor de wijze waarop zij hun informatie presenteerden.

De informatie over de mogelijkheden van de WMO is terug te vinden op de website van Café Brein; www.cafebreinzundert.nl. De WMO-consulenten zijn steeds tussen 9.00 en 12.00 uur bereikbaar in De Welborg in Zundert, tel. 076-5024047 of per e-mail; Elz@etten-leur.nl[l]