Speciale hoofdgast op 28 december is Nicole van Elteren. FOTO RIET PIJNAPPELS
Speciale hoofdgast op 28 december is Nicole van Elteren. FOTO RIET PIJNAPPELS Foto: Riet Pijnappels

Café Malawi opent exclusieve pop up winkel

ZUNDERT - In de aanloop naar de feestelijke slotavond op zaterdag 28 december opent de organisatie van Café Malawi in het voormalige winkelpand van Miller & Monroe, beschikbaar gesteld door de firma Maas-Jacobs, een pop up store. Op zaterdag 14 december 10.00 uur gaan de deuren voor het eerst open.

In de winkel van Café Malawi worden allerlei spullen verkocht: van kleding tot kunst, van vintage tot Groot Groen-producten. Ook zijn er tientallen kunstwerken te koop, zoals de landschappen en stillevens van de bekende kunstenaar Cor van Reken (1875-1959). In de winkel worden verder allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een speciale kliedermiddag voor kinderen op woensdag 18 december. De winkel is geopend van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 14 en zondag 15 mei en op zaterdag 21 en zondag 22 mei, tijdens Winterwonderland. Je kunt er ook gewoon terecht voor een kopje koffie en een gezellig praatje.

Loterij en veiling
Intussen is niet alleen het aantal inzamelingacties verder toegenomen, ook hebben verschillende winkeliers en andere ondernemers volop prijzen ter beschikking gesteld voor de loterij en de veiling. Een greep: luxe boodschappenpakketten, pedicure- of manicurebehandelingen, huiskamerconcerten, massages, tegoedbonnen voor taart, wijn, complete diners, high tea’s, een exclusieve tas, een voorstelling, teveel om op te noemen. De ondernemers van alle kerkdorpen laten zich van hun beste kant zien. In bijna elke winkel of café staat sinds afgelopen weekend een collectebus op de toonbank om ook de klanten de kans te geven een duit in het zakje te doen.
Loten zijn te koop in de winkel aan de Molenstraat. De trekking van de grote prijzen vindt plaats op zaterdag 28 december, in het bijzijn van Van Gogh Notarissen.

Slotavond
De veiling van exclusieve producten en kunstwerken vindt plaats op zaterdag 28 december, tijdens de feestelijke slotmanifestatie met Nicole van Elteren als hoofdgast. Zij komt speciaal voor de gelegenheid voor het eerst in acht jaar terug naar Nederland. Zundert geeft haar met deze bliksemactie een warm welkom. Op de slotavond zitten ook andere gespreksgasten aan tafel en zijn er optredens van onder meer Unanime (met John Frijters), Wim Dictus & André van Son, Harriette van Oers & Aart Zanger, Theo van Teijlingen en een trombonekwartet met Gerard de Krom.

Doneren
Geld doneren voor het kinderhuis van Nicole van Elteren kan bij de Afriana Foundation: www.afrianafoundation.org
Doneren kan ook op bankrekeningnummer NL03 RABO 01807 28 946 t.n.v. Stichting Annakapel Zundert o.v.v. Café Malawi. Vragen of aanmelden van nieuwe acties? Mail naar cafemalawi2019@gmail.com. [l]